Slatkiši

ORIGINALNE RAFAELO KUGLICE: Neka vam ukus kokosa uvek bude na dohvat ruke!

Više ne morate ići ni do prodavnice ni do omiljene pekare jer vam Srećna Republika donosi recept za originalne rafaelo kuglice.

15.09.2022 23:30

ORIGINALNE RAFAELO KUGLICE: Neka vam ukus kokosa uvek bude na dohvat ruke!
Pixabay.com

Mnogi bi se složili da su im rafaelo kuglice omiljeni slatkiš. U nedostatku vremena nije nam strano ni da skoknemo do obližnje prodavnice po njih. Ipak ukus rafaelo kuglica iz marketa nije ni izbliza isti kao onih domaćih. Ma koliko ih reklamirali i poboljšavali im ukus, lanci velikih proizvođača slatkiša nikada ne mogu da naprave domaći ukus.

Pojedini čak vole da se našale da kolače dele na rafaelo kuglice i druge kolače. Neki od nas su otkrili da poneke pekare prave ove kolače baš po ukusu i meri, ali kako ne biste više eksperimentisali sa različitim proizvođačima i ukusima, predlažemo vam da nabavite neophodan materijal i da ih konačno pravite sami u toplini vašeg doma. Ovaj recept je dovoljan za 50 kuglica.

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 500 g šećera
  • 250 g margarina
  • 500 g mleka u prahu
  • 400 g kokosa
  • 100 g lešnika

Priprema:

Vodi dodati šećer i staviti da provri. Pošto vri minut, dodati iseckan margarin i sačekati da se otopi. Skloniti sa ringle i odmah istresti mleko u prahu i kokos. Brzo i energično mešati ili izmešati mikserom kako se ne bi stvarale grudvice.

Potom smesu ostaviti da se skroz ohladi, na sobnoj temperaturi.

Lešnik možete i propržiti u posebnoj šerpi.

Posle hlađenja smesu vaditi kašičicom, stavljati lešnik između dlanova i praviti kuglice koje uvaljate na kraju u kokos.

Gotove kuglice ostaviti na neko hladnije mesto, jer se na toploti suše i mogu biti malo tvrđe.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)