Mnogi bi se složili da su im rafaelo kuglice omiljeni slatkiš. U nedostatku vremena nije nam strano ni da skoknemo do obližnje prodavnice po njih. Ipak ukus rafaelo kuglica iz marketa nije ni izbliza isti kao onih domaćih. Ma koliko ih reklamirali i poboljšavali im ukus, lanci velikih proizvođača slatkiša nikada ne mogu da naprave domaći ukus.
Pojedini čak vole da se našale da kolače dele na rafaelo kuglice i druge kolače. Neki od nas su otkrili da poneke pekare prave ove kolače baš po ukusu i meri, ali kako ne biste više eksperimentisali sa različitim proizvođačima i ukusima, predlažemo vam da nabavite neophodan materijal i da ih konačno pravite sami u toplini vašeg doma. Ovaj recept je dovoljan za 50 kuglica.
Sastojci:
- 200 ml vode
- 500 g šećera
- 250 g margarina
- 500 g mleka u prahu
- 400 g kokosa
- 100 g lešnika
Priprema:
Vodi dodati šećer i staviti da provri. Pošto vri minut, dodati iseckan margarin i sačekati da se otopi. Skloniti sa ringle i odmah istresti mleko u prahu i kokos. Brzo i energično mešati ili izmešati mikserom kako se ne bi stvarale grudvice.
Potom smesu ostaviti da se skroz ohladi, na sobnoj temperaturi.
Lešnik možete i propržiti u posebnoj šerpi.
Posle hlađenja smesu vaditi kašičicom, stavljati lešnik između dlanova i praviti kuglice koje uvaljate na kraju u kokos.
Možda vas zanima…
Gotove kuglice ostaviti na neko hladnije mesto, jer se na toploti suše i mogu biti malo tvrđe.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)