Posebno jelo koje su skoro svima nama spremale naše bake, uštipci, mnogima su i danas omiljeni slatkiš. Možemo ih jesti uz krem, džem ili jednostavno prah šećer, a Srećna Republika vam otkriva najjednostavniji recept za njihovu pripremu. Pritom, tajni sastojak koji smo im mi dodali jeste jogurt koje će vašim omiljenim testastim zalogajima dati besprekoran ukus.
Sastojci:
- čaša od jogurta mlake vode
- pola čaše ulja
- 2 jaja
- kašičica vršna šećera
- kašičica ravna soli
- kesica suvog kvasca
- kesica praška za pecivo
- 2 kesice vanilinog šećera
- 4 vršne čaše od jogurta brašna
- čaša jogurta
- ulje za prženje
Priprema:
Čašu mlake vode sipajte u plastičnu činiju, pa dodajte šećer, so, kesicu kvasca i kiselo mleko, pa pomešajte kašikom da se kvasac istopi. U smesu dodajte 2 jaja, prašak za pecivo, vanilin šećer, pola čaše ulja, pa promešajte viljuškom kako bi se razbila jaja. Zatim sipajte brašno, pa polako mešajte kašikom. Sve sastojke pomešajte i preko činije stavite kesu. Pokrijte je i krpom kako bi ono još bolje naraslo za oko sat vremena. Kada nadođe testo trebalo bi da bude skoro puna vangla.
Ulje sipajte u tiganj, pa kašikom vadite testo i spuštajte ga u njega. Ne zaboravite da ga neprestano prelivate i okrećete. Pržiti na srednjoj temperaturi. Uštipke, kada porumene, vadite na tanjir preko koga ste prethodno stavili ubrus. Dobićete oko 20 uštipaka. Ostaviti da malo odstoje i poslužite ih uz prilog po želji.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)