Kad god želite da se malo zasladite, ili prosto da sebi popravite raspoloženje, koilači su sjajan izbor, a ovoga puta vam predlažemo sočni banana tart sa čokoladom. Priprema je vema jednostavna, čak i za početnike.
Odlična strana ovog kolača je što možete da iskoristite voće po želji.
Sastojci:
- 3 kašike šećera
- 200 ml pavlake za šlag
- 300 ml mleka
- 300 ml pavlake za šlag
- 1 kašika vanilinog šećera u prahu
- 2-3 kašike čokoladnih mrvica ili sitno seckane čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 banane
- 200 ml pavlake za šlag
Priprema:
- 1. U činiji pomešajte usitnjeni keks, otopljeni maslac i mleko.
- 2. Smesu utisnite u kalup za tart prečnika 26 cm s odvojivim dnom.
- 3. Smesu pritiskujte čvrsto, ali ne prejako kako podloga ne bi postala previše tvrda.
- 4.Stavite u frižider dok pripremate ostatak kolača.
- 5. U maloj posudi promešajte prašak za puding sa šećerom i 5 kašika mleka.
- 6. Ostatak mleka stavite u šeršu zajedno s pavlakom za šlag pa zagrejte skoro do ključanja.
- 7.Skinite sa vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i kuvajte konstantno mešajući dok se ne zgusne, 2-3 minuta.
- 8.Puding prekrijte folijom da sprečite stvaranje korice i ostavite ga da se hladi otprilike 30 minuta.
- 9. Pavlaku za šlag izmiksujte sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrsti šlag.
- 10. Na ohlađenu podlogu rasporedite sloj šlaga.
- 11. Po šlagu ravnomerno pospite čokoladne mrvice ili sitno seckanu čokoladu.
- 12. Preko šlaga i čokolade rasporedite ohlađeni puding i poravnajte površinu.
- 13. Za ukrašavanje, izmiksujte pavlaku za šlag i ukrasite kolač.
- 14. Banane narežite na kolutove i rasporedite ih po kolaču.
Ukrašavanje možete da uradite odmah ili neposredno pre posluživanja kako bi banane bile sveže.
Uživajte!
Komentari (0)