Slatkiši

KAPUĆINO KOLAČ: Kremasto zadovoljstvo koje se topi u ustima, a miriše na kafu!

Vredi svakog minuta spremanja.

01.09.2024 06:01

KAPUĆINO KOLAČ: Kremasto zadovoljstvo koje se topi u ustima, a miriše na kafu!
youtube-prinscreen-Domaćir Recepti

Kapućino kolač je desert inspirisan popularnim kapućino napitkom, koji se pravi kombinovanjem kafe i mleka. Ovaj kolač često ima bogat ukus kafe, kremasti sloj koji podseća na mlečnu penu i ponekad čokoladnu ili kakao notu, što sve zajedno daje osećaj kao da pijete kapućino, ali u obliku kolača.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • vanilin šećer
  • 200 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 200 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 kašike kakao praha

Za krem:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 kašike instant kapućino praha

Za glazuru:

  • 200 ml čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Priprema biskvita:

Uključite rernu da se zagreje na 180°C. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasta i svetla. Dodajte ulje i mleko i kratko izmešajte. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah, pa polako dodajte u smesu sa jajima, mešajući varjačom ili špatulom dok se sve dobro ne sjedini.

Izlijte smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa pecite oko 20-25 minuta ili dok čačkalica izađe suva iz sredine biskvita. Ostavite biskvit da se ohladi u potpunosti.

Priprema krema:

Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag. U drugoj posudi, umutite krem sir sa šećerom u prahu i instant kapućino prahom dok smesa ne postane glatka. Pažljivo dodajte umućenu pavlaku u smesu sa krem sirom, mešajući polako da zadrži volumen.

Ohlađeni biskvit presecite na pola da dobijete dva sloja. Na prvi sloj biskvita ravnomerno rasporedite polovinu krema. Stavite drugi sloj biskvita na krem, pa preostali krem rasporedite po vrhu i stranama kolača.

Priprema glazure:

Zagrejte slatku pavlaku skoro do tačke ključanja, pa je prelijte preko izlomljene čokolade. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i glazura postane glatka i sjajna. Prelijte glazuru preko kolača i ravnomerno je rasporedite. Ostavite kolač u frižideru najmanje dva sata da se stegne pre nego što ga poslužite.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)