Kolač od bundeve je odličan način da iskoristite ovo povrće na sladak i ukusan način. Takođe, bundeva je bogata antioksidansima i vitaminima, čineći ovaj kolač zdravijim izborom u moru zimskih poslastica. Uživajte u pripremi i degustaciji recepta koji će osvojiti sva vaša čula.
Sastojci:
- 500 g bundeve
- 200 g brašna
- 200 g šećera
- 3 jaja
- 150 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- kašičica cimeta
- prstohvat soli
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu očistite, oljuštite i isecite na kocke. Stavite je u šerpu, dodajte malo vode i kuvajte dok ne omekša. Zatim je procedite i izgnječite viljuškom.
U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i izgnječenu bundevu, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte brašno, prašak za pecivo, so i cimet i sve sjedinite.
Pleh podmažite i pospite brašnom, pa u njega sipajte smesu. Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180°C oko 40 minuta.
Kolač od bundeve pospite šećerom u prahu pre služenja. Možete ga poslužiti uz šolju tople čokolade ili kafe.
Komentari (0)