Slatkiši

MEDENO SRCE SA GLAZUROM OD JAGODA: Recept idealan za Dan zaljubljenih!

Savršena poslastica biće gotova za čas.

13.02.2024 08:00

MEDENO SRCE SA GLAZUROM OD JAGODA: Recept idealan za Dan zaljubljenih!
shutterstock.com

Naš savršeni recept za medeno srce sa glazurom od jagoda će vas oduševiti svojim ukusom i izgledom. Ovo slatko poslastica je idealna za posebne prilike, kao što su rođendani, godišnjice ili proslave, iako se može pripremati i svaki dan. Pred sutrašnji Dan zaljubljenih ovo je idealan način da obradujete voljenu osobu.

Ovaj slatki recept će sigurno osvojiti srca vaših gostiju i učiniti vašu proslavu nezaboravnom, dok će u njoj uživati i vaši ukućano. Uživajte u pripremi i posluživanju ovog predivnog medenog srca sa voćnom glazurom.

Sastojci:

  • 250 g meda
  • 150 g putera
  • 2 jaja
  • kašičica cimeta
  • kašičica mlevenog đumbira
  • 400 g brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g džema od jagoda
  • 2 kašike limunovog soka
  • 200 g šećera

Priprema:

U velikoj posudi, otopite med i puter na srednjoj temperaturi. Ostavite da se smesa malo prohladi. Dodajte jaja, cimet, mleveni đumbir i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i sodu bikarbonu, mesite dok ne dobijete glatko testo. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje sat.

Zagrejte rernu na 180°C. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i izrežite srca pomoću modlica, iako ga možete seći i na kocke ukoliko nemate modlice pri ruci. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta, dok ne porumene.


Glazura od jagoda:

U blenderu izmiksajte džem od jagoda, šećer u prahu i limunov sok dok ne dobijete glatku smesu.

Prelijte ohlađena medena srca glazurom od jagoda.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)