Naš savršeni recept za medeno srce sa glazurom od jagoda će vas oduševiti svojim ukusom i izgledom. Ovo slatko poslastica je idealna za posebne prilike, kao što su rođendani, godišnjice ili proslave, iako se može pripremati i svaki dan. Pred sutrašnji Dan zaljubljenih ovo je idealan način da obradujete voljenu osobu.
Ovaj slatki recept će sigurno osvojiti srca vaših gostiju i učiniti vašu proslavu nezaboravnom, dok će u njoj uživati i vaši ukućano. Uživajte u pripremi i posluživanju ovog predivnog medenog srca sa voćnom glazurom.
Sastojci:
- 250 g meda
- 150 g putera
- 2 jaja
- kašičica cimeta
- kašičica mlevenog đumbira
- 400 g brašna
- kašičica sode bikarbone
- 150 g šećera u prahu
- 100 g džema od jagoda
- 2 kašike limunovog soka
- 200 g šećera
Priprema:
U velikoj posudi, otopite med i puter na srednjoj temperaturi. Ostavite da se smesa malo prohladi. Dodajte jaja, cimet, mleveni đumbir i dobro promešajte. Postepeno dodajte brašno i sodu bikarbonu, mesite dok ne dobijete glatko testo. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru najmanje sat.
Zagrejte rernu na 180°C. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i izrežite srca pomoću modlica, iako ga možete seći i na kocke ukoliko nemate modlice pri ruci. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta, dok ne porumene.
Glazura od jagoda:
U blenderu izmiksajte džem od jagoda, šećer u prahu i limunov sok dok ne dobijete glatku smesu.
Prelijte ohlađena medena srca glazurom od jagoda.
Uživajte!
Komentari (0)