Recept za bakin kolač prenosio se s generacije na generaciju, a iako ga prave i mlade mame, svima nama je možda najukusniji onaj koji su pripremale naše bake. Reč je o hrskavoj i mekanoj poslastici s predivnim slatkastim ukusom, međutim, ima ionih koji ga pripremaju kao slani. Evo jednostavnog recepta za njega.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika šećera
- vanilin šećer
- mala šoljica ulja
- 250 ml mleka
- 1/2 kg brašna
- prašak za pecivo
- narendana kora limuna
Priprema:
Umutiti tri belanca tako da se dobije penasta smesa. Uz mućenje dodati šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko, limunovu koru i na kraju prašak za pecivo pomešan s brašnom. Mutiti dok ne dobijete glatku masu.
Bakin kolač peći u aparatu za galete. Mogu se filovati po sopstvenom izboru - džemom, kremom ili čokoladom.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)