Slatkiši

KADA STE POSLEDNJI PUT PRAVILI SUTLIJAŠ? Poslastica spremna za 20 minuta koja će vas potpuno očarati! (VIDEO)

Sutlijaš je jedna od omiljenih poslastica koja mnoge od nas podseća na detinjstvo jer su nam ga uglavnom spremale bake.

11.01.2023 08:01

KADA STE POSLEDNJI PUT PRAVILI SUTLIJAŠ? Poslastica spremna za 20 minuta koja će vas potpuno očarati! (VIDEO)
Srećna republika

Sutlijaš je poslastica popularna u mnogim kuhinjama širom sveta, međutim, najrasprostranjeniji je na Orijentu. Ubraja se u jedan od za pravljenje najjednostavnijih dezerata, a služi se i topao i hladan. Možete mu dodavati svašta nešto po ukusu - od cimeta, preko mrvica čokolade, malina ili nekog drugog voća.

Sastojci:

Priprema:

U šerpu s dubljim dnom staviti opran pirinač i naliti vode toliko da ga prekrije. Treba da vri oko 10 minuta. U međuvremenu staviti mleko, šećer i vanilin šećer da proključaju, a zatim tu vrelu smesu sipati u pirinač koji se prethodno kratko prokuvao. Sve to kuvati 15 minuta. Sutlijaš je najbolje kuvati u šerpi s dubljim dnom i stalno ga mešati jer može brzo da zagori.

Skloniti šerpu s vatre i kutlačom napuniti činije. Može vam se učiniti da je u šerpi ostalo dosta mleka, ali nije jer će pirinač upiti svo mleko i zgusnuti se. Odozgo možete staviti cimet ili rendanu čokoladu po želji.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)