Da li ste probali paprikaš sa sudžukom koji je izvrstan spoj zdrave i gurmanske kuhinje?
Pored krompira i čorbice kroz koje ćete uneti hranljive sastojke u svoj stomak, eto i sjajnog načina da začinite ovo jelo odličnim suhomesnatim delikatesom kakav je sudžuk. Jelo možete jesti uz salatu ili neku turšiju.
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 300 g sudžuka
- aleva paprika
- 2-3 češnja belog luka
- pola glavice crnog luka
- 500 ml vode
- so
- vegeta
- biber
- ulje
Priprema:
Propržite pola glavice crnog luka i par češanja belog na malo ulja u šerpi. Dodajte u nju prethodno iseckani krompir na komadiće i zajedno dinstajte na srednjoj vatri. Zatim dodajte postepeno sudžuk iseckan na komadiće i takođe nastavite da dinstate jelo. Začinite jelo sa malo aleve paprike, soli, vegete bibera i kada sve to dobro promešate i sjedinite, nalijte oko 500 ml vode i ostavite da se krčka. Po potrebi dodajte vode dok jelo ne bude skuvano.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima…
Komentari (0)