Jela sa mesom

RECEPT ZA PAMĆENJE: Parikaš sa sudžukom za savršeni gurmanski ručak

Ako ste se uželeli čorbastih jela po domaćim receptima, začinjenih nekim delikatesom, evo recepta za vas.

26.08.2022 08:00

RECEPT ZA PAMĆENJE: Parikaš sa sudžukom za savršeni gurmanski ručak
Srećna republika

Da li ste probali paprikaš sa sudžukom koji je izvrstan spoj zdrave i gurmanske kuhinje? 

Pored krompira i čorbice kroz koje ćete uneti hranljive sastojke u svoj stomak, eto i sjajnog načina da začinite ovo jelo odličnim suhomesnatim delikatesom kakav je sudžuk. Jelo možete jesti uz salatu ili neku turšiju. 

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 300 g sudžuka
  • aleva paprika
  • 2-3 češnja belog luka
  • pola glavice crnog luka
  • 500 ml vode
  • so
  • vegeta
  • biber
  • ulje

Priprema:

Propržite pola glavice crnog luka i par češanja belog na malo ulja u šerpi. Dodajte u nju prethodno iseckani krompir na komadiće i zajedno dinstajte na srednjoj vatri. Zatim dodajte postepeno sudžuk iseckan na komadiće i takođe nastavite da dinstate jelo. Začinite jelo sa malo aleve paprike, soli, vegete  bibera i kada sve to dobro promešate i sjedinite, nalijte oko 500 ml vode i ostavite da se krčka. Po potrebi dodajte vode dok jelo ne bude skuvano.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)