Jela bez mesa

DOMAĆE POGAČICE: Recept za pecivo koje je gotovo za par minuta

Neki ih zovu galete, ali su prave domaće pogačice za koje vam ne treba mnogo vremena niti kuhinjskih sastojaka. Ukoliko u frižideru imate pivo, ono će pomoći da ih umesite i da imaju sjajan, neodoljiv ukus.

22.08.2022 08:00

DOMAĆE POGAČICE: Recept za pecivo koje je gotovo za par minuta
Srećna republika

Gurmane će oduševiti saznanje da kod kuće mogu ispeći jednostavne pogačice po vrlo definisanom i proverenom receptu domaćica. Ako volite miris pogačica iz rerne i to po ovom trenutno svežem vremenu, idealna prilika da zagrejete rernu i bacite se na posao, ako imate samo par sastojaka kod kuće. Evo recepta.

Sastojci:

  • kilogram brašna
  • o, 5 l piva
  • vrh kašike sode bikarbone ili pola praška za pecivo
  • malo soli
  • origano, susam...začini koje volite

Srećna republika

Ovako pripremljene galete, oduševiće sve ako ih naročito jedete uz neki slani dodatak

Priprema:

U posudu sipati brašno, so i sodu bikarbonu, dobro promešati kašikom na suvo, a onda zamesiti testo dodavanjem piva. Kada je testo lepo umeseno izvaditi ga iz činije na sto i odmah krenuti da odvajate kuglice srednje veličine (manje pesnice). Kada svaku umesite jednom, poređate u pleh prethodno namazan uljem. Njih takođe premazati uljem i posuti po njima origano, susam ili krupnu so. Staviti ih da se peku na 250 stepeni oko 20 do 25 minuta. Gotove su kada porumene i popucaju. Možete ih servirati uz sir, pavlaku , ajvar ili neki drugi namaz.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)