Gurmane će oduševiti saznanje da kod kuće mogu ispeći jednostavne pogačice po vrlo definisanom i proverenom receptu domaćica. Ako volite miris pogačica iz rerne i to po ovom trenutno svežem vremenu, idealna prilika da zagrejete rernu i bacite se na posao, ako imate samo par sastojaka kod kuće. Evo recepta.
Sastojci:
- kilogram brašna
- o, 5 l piva
- vrh kašike sode bikarbone ili pola praška za pecivo
- malo soli
- origano, susam...začini koje volite
Priprema:
U posudu sipati brašno, so i sodu bikarbonu, dobro promešati kašikom na suvo, a onda zamesiti testo dodavanjem piva. Kada je testo lepo umeseno izvaditi ga iz činije na sto i odmah krenuti da odvajate kuglice srednje veličine (manje pesnice). Kada svaku umesite jednom, poređate u pleh prethodno namazan uljem. Njih takođe premazati uljem i posuti po njima origano, susam ili krupnu so. Staviti ih da se peku na 250 stepeni oko 20 do 25 minuta. Gotove su kada porumene i popucaju. Možete ih servirati uz sir, pavlaku , ajvar ili neki drugi namaz.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)