Posni dani su idealni za degustiranje pita sa povrćem, poput kupusa koji će vas učiniti sitima, ali i ostaviti bez teksta.
Bez mnogo kalorija i zahtevnih sastojaka, napravite pitu kojoj će se obradovati svi. Lagana i ukusna, biće rado viđeno jelo na trpezi.
Sastojci:
- 600 g brašno
- 400 ml vode
- so
Nadev:
- 500 g kupusa
- ulje
- so, biber, tucana paprika (začine dodati po želji)
Priprema:
U činiji sjediniti brašno i so i zamesiti sa vodom, dodajući po potrebi dodatno vodu. Testo treba da bude umešeno meko da se ne lepi za prste. Ostaviti da odmori pola sata na sobnoj temperaturi, a nakon toga ga podeliti na 13 manjih jufkica. Krenuti sa razvlačenjem svake od njih (njih 10) i ređati jednu iznad druge, premazujući svaku narednu sa malo ulja. Kada su poređane, oklagijom razvući u koru veličine pleha.
Na drugoj strani, u tiganju zapržiti kupus sa začinima i malo ulja, te ga dodati u pleh na razvučenu koru, kada se ohladi. Zadnje tri jufkice se kao i prethodne razvuku i poređaju na isti način i kada se razvuče i ta kora ona se stavlja iznad, da pokrije pitu. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)