Korejska kuhinja je specifična po svojoj smeloj mešavini ukusa i začina, ali nisu baš sve njihove đakonije tako ekstremne. Portal Srećna Republika vam donosi recept za korejski kukuruz sa sirom koji će očarati vašu porodicu.
Sastojci:
- 2 supene kašike maslaca
- glavica crnog luka
- konzerva kukuruza šećerca
- kašičica šećera
- beli biber
- sitna so
- beli luk u granulama
- čili prah
- 3 supene kašike majoneza
- loptica narendane mocarele
Priprema:
U dublji tiganj stavite maslac, pa ga pustite da se istopi. U vreo maslac dodajte sitno seckani crni luk, pa ga propržite malo. Kada luk postane staklast, dodajte kukuruz iz konzerve i pustite ga da se ukrčka, kako bi izašao višak vode. Dodajte smesi u tiganju kašičicu šećera, a ostale začine po ukusu - beli biber, so, beli luk u granulama i čili prah.
Promešajte sve, pa dodajte majonez i pustite ga da se istopi. U smesu pred sam kraj dodajte lopticu narednane mocarele, pa tiganj poklopite kako bi se mocarela istopila. Pred samo serviranje preko vrućeg jela pospite još malo čili praha i poslužite.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)