Jela sa mesom

Rebarca sa medom: Lepe se za prste i nepca

Ključni sastojak ovog recepta je med

01.03.2022 08:00

Rebarca sa medom: Lepe se za prste i nepca
Pixabay

Ako ste se pitali kako u restoranima naprave onako sočna i slatka rebarca, otkrićemo vam tajnu: med je tajni sastojak koji ih čini slatkim i mekanim. Dodatnu aromu daje mu i senf i sirće balzamiko, a poslužuje se uz krompir.

Sastojci:

1,5 kilogram mladih svinjskih rebara sa slaninom i kožom

1,5 kg roze krompira

4 kašičice senfa

3 kašičice meda

2 kašičice balzamika

So, biber

Pixabay

Za četiri osobe biće vam potrebno 1,5 kilograma rebara

 

Priprema:

Meso zaseći do kosti oštrim nožem, na razmaku od otprilike dva centimetra.  Dobro ga posoliti i pobiberiti i staviti u dublju tepsiju. Prekriti folijom i peći na 200 stepeni. Nakon sat vremena doliti 1,5 decilitar vode, ponovo prekriti folijom i peći još sat vremena.

Za to vreme pripremiti marinadu. Otopljenom medu dodati senf i balzamiko i dobro sjediniti.

Oljuštiti krompir, začiniti ga solju i biberom i premazati senfom. Krompir ravnomerno rasporediti u drugoj tepsiji u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.

Posle dva sata, rebarca izvaditi iz rerne i staviti ih preko krompira i premazati ih sa polovinom pripremljene marinade.

Sve zajedno vratiti u rernu i peći desetak minuta. Ponovo izvaditi i još jednom premazati marinadom i vratiti da se peče.

Peći još desetak minuta, dok krompir ne dobije lepu boju.

 

Komentari (0)