Ako ste se pitali kako u restoranima naprave onako sočna i slatka rebarca, otkrićemo vam tajnu: med je tajni sastojak koji ih čini slatkim i mekanim. Dodatnu aromu daje mu i senf i sirće balzamiko, a poslužuje se uz krompir.
Sastojci:
1,5 kilogram mladih svinjskih rebara sa slaninom i kožom
1,5 kg roze krompira
4 kašičice senfa
3 kašičice meda
2 kašičice balzamika
Možda vas zanima…
So, biber
Priprema:
Meso zaseći do kosti oštrim nožem, na razmaku od otprilike dva centimetra. Dobro ga posoliti i pobiberiti i staviti u dublju tepsiju. Prekriti folijom i peći na 200 stepeni. Nakon sat vremena doliti 1,5 decilitar vode, ponovo prekriti folijom i peći još sat vremena.
Za to vreme pripremiti marinadu. Otopljenom medu dodati senf i balzamiko i dobro sjediniti.
Oljuštiti krompir, začiniti ga solju i biberom i premazati senfom. Krompir ravnomerno rasporediti u drugoj tepsiji u koju ste prethodno stavili papir za pečenje.
Posle dva sata, rebarca izvaditi iz rerne i staviti ih preko krompira i premazati ih sa polovinom pripremljene marinade.
Sve zajedno vratiti u rernu i peći desetak minuta. Ponovo izvaditi i još jednom premazati marinadom i vratiti da se peče.
Peći još desetak minuta, dok krompir ne dobije lepu boju.
Komentari (0)