Jela sa mesom

Boranija sa piletinom u pavlaci: Recept za brzi ručak

Ovako spremljenu boraniju voleće i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća

21.02.2022 07:00

Boranija sa piletinom u pavlaci: Recept za brzi ručak
Pixabay

Boranija nije mnogima omiljeno jelo, ali ako je budete na ovaj način napravili sigurni smo da će i oni biti zadovoljni. Jednostavno, ne može da joj se odoli.

A i domaćice mogu da budu zadovoljne. Jelo može da se sprema i od sveže i od smrznute boranije, a za pripremu ne treba više od pola sata.

Sastojci:

500 grama boranije

250 grama pilećeg filea

1 glavica crnog luka

1 veća šargarepa

2 čena belog luka

2 jaja

100 g kačkavalja

300 g pavlake

so, biber

Pixabay

Na ovaj način se boranija sprema za pola sata

 

Priprema:

Iseckani luk prodinstati na ulju (može i na vodi). Zatim dodati šargarepu sitno iseckanu, a onda i sitno iseckano meso. Sve dobro prodinstati a onda dodati boraniju i kuvati sa malo vode dok sva ne ispari.

Potom dodati beli luk, začiniti po ukusu i prebaciti u vatrostalnu posudu. Sve to zaliti umućenim jajima i pavlakom.

Odozgo narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni pola sata.

Komentari (0)