Boranija nije mnogima omiljeno jelo, ali ako je budete na ovaj način napravili sigurni smo da će i oni biti zadovoljni. Jednostavno, ne može da joj se odoli.
A i domaćice mogu da budu zadovoljne. Jelo može da se sprema i od sveže i od smrznute boranije, a za pripremu ne treba više od pola sata.
Sastojci:
500 grama boranije
250 grama pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
Možda vas zanima…
2 čena belog luka
2 jaja
100 g kačkavalja
300 g pavlake
so, biber
                                                                                                            
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                 Pixabay
                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                            
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
                                                                                                                                                
                                                                                                                                                        
Priprema:
Iseckani luk prodinstati na ulju (može i na vodi). Zatim dodati šargarepu sitno iseckanu, a onda i sitno iseckano meso. Sve dobro prodinstati a onda dodati boraniju i kuvati sa malo vode dok sva ne ispari.
Potom dodati beli luk, začiniti po ukusu i prebaciti u vatrostalnu posudu. Sve to zaliti umućenim jajima i pavlakom.
Odozgo narendati kačkavalj i peći na 200 stepeni pola sata.
 
                 
                      
                                 
                                        
 
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
             
            
Komentari (0)