Nikada ne biste mogli da pomislite da od jabuke može da se napravi krem čorba koja je puna vitamina, naročito u kombinaciji sa celerom koji nije dovoljno zastupljen na našim trpezama iako je veoma zdrava biljka.
Sastojci:
2 stabljike celera
25o grama korena celera
1 jabuka
1 mala glavica crvenog luka
1 komad kocke za supu
Možda vas zanima…
1 decilitar pavlake za kuvanje
Malo soli, bibera, na vrh noža kurkume
Malo ulja
Priprema:
Sitno naseckan luk propržiti na ulju, dodati stabljike celera, a potom i naseckan celer i jabuke. Kratko prodinstati, zatim dodati vodu i kocku za supu. Kuvati na laganoj temperaturi oko pola sata.
Kada povrće omekša, skinuti šerpu sa ringle i sve dobro propasirati.
Začiniti po ukusu i dodati malo kurkume i pavlaku za kuvanje.
Ponovo vratiti na šporet da se prokuva i zgusne.
Pre služenja čorbu možete ukrasiti peršunom. Poslužiti uz krutone.
Komentari (0)