Nakon bogate praznične trpeze dobro će vam doći da malo odmorite organizam i dopunite ga vitaminima. Kelj, koji nije često na našim trpezama, će upravo to omogućiti jer je ovo povrće bogato antioksidansima i vitaminom A.
Za čorbicu od kelja će vam biti potrebno:
1 manja glavica kelja
1 manja glavica celera
1 krompir
2 struka praziluka
Malo neutralne pavlake za kuvanje
Možda vas zanima…
Kašika kisele pavlake
So, biber
Priprema:
Kelj stavite u vrelu vodu sa malo soli i kuvajte desetak minuta. Potom ga ocedite od vode, isperite pod hladnom vodom i isecite na rezance. Isto tako narežite celer, krompir i praziluk i sve to zajedno stavite u šerpu. Dodajte vodu i kuvajte dok povrće ne omekša a zatim ga procediti.
Skuvano povrće, zajedno sa keljom, ispasirati (ili staviti u blender, kako vam je lakše) dok se ne dobije kaša koju treba staviti u šerpu i kuvati na tihoj temperaturi. U sve to dodati malo neutralne pavlake za kuvanje, ostaviti za kuvanje i začiniti.
Na kraju, kada skinete šerpu sa ringle, možete, ukoliko volite, da umešate kašiku kisele pavlake.
Komentari (0)