Moguće je!

NE ODRIČITE SE HRANE KOJU VOLITE: Ješćete omiljene namirnice i gubićete kilograme!

Mnogi ljudi misle da da bi smršali moraju da se odreknu omiljene hrane, a bitno je samo da ishrana bude izbalansirana!

05.01.2022 20:11

NE ODRIČITE SE HRANE KOJU VOLITE: Ješćete omiljene namirnice i gubićete kilograme!
pexels.com

Hleb je namirnica bez koje je gotovo nemoguće zamisliti tradicionalnu srpsku trpezu. Mi prosto volimo hleb i volimo da ga jedemo uz sve, što može dovesti do malog viška kilograma. Mnogi nutricionisti redovno preporučuju da ovu namirnicu izbacimo iz jelovnika, a portal Srećna republika donosi vam način na koji možete da jedete hleb i gubite kilograme!

Hleb bogat vlaknima

Ukoliko malo porazmislite o izboru hleba on može da vam bude veliki savetnik u borbi protiv viška kilograma. Odaberite hleb koji je bogat vlaknima i dugo ćete se osećati sitim, a pomoći će vam da sagorite višak masti, regulisaće količinu šećera u krvi i pomoći će u stvaranju energetskog deficita.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta (@spighe_di_greta)

Bez šećera punog šećera

Šećeri u hlebu uništavaju vlakna, te sve pozitivne strane hleba nestaju, a sa tim povlače i veliki broj negativnih posledica. Dolazi do brzog porasta šećera u krvi, a kako brzo raste, brzo i nestaje, te ćete posle svega nekoliko sati ponovo imati potrebu puno da jedete.

Celo zrno

Hleb koji jee obogaćen semenkama koje su u celom zrnu svakako će vam omogućiti da duže ostanete siti, ali je i bogatiji vlaknima. Takođe, žitarice u celom zrnu sadrže više belančevima, koje pomažu u izgradnji mišića i sagorevanju masti. 

Ne kombinujte ugljene hidrate

Ugljeni hidrati nisu nužno loši, ali bi bilo jako dobro kada biste izbegavali da kombinujete različite vrste ugljeno hidrata. Iz tog razloga ne bi trebalo da u isto vreme jedete hleb, testenine i krompir. Jednostavno je najbolje da ih rasporedite u toku dana, pa za doručak pojedite nešto sa hlebom, za ručak testeninu, a za večeru krompir i vaše telo će vam biti zahvalno.

 

Komentari (0)