DA LINIJA NE STRADA!

KAKO SPREČITI GOJENJE TOKOM PRAZNIKA? OVAJ napitak će vam u tome pomoći!

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika dobre hrane ne manjka u srpskim domaćinstvima. Sve je preukusno i mami da probamo barem po zalogaj. A često se opustimo i malo više od toga. Portal Srećna Republika vam otkriva tajnu kako da zadržite dobru liniju u moru slasnih đakonija!

03.01.2022 13:03

KAKO SPREČITI GOJENJE TOKOM PRAZNIKA? OVAJ napitak će vam u tome pomoći!
pexels.com

U danima kada nam je trpeza stalno puna predjela, pečenja, ruske salate, sarmi i kojih god kolača nam srce ište, jako je teško ostati dosledan svojoj novogodišnjoj odluci da smršamo i da se hranimo zdravije. Ta hrana nas prosto zove da je probamo a snaga volje nam baš eto tada bude u kvaru pa ne odolimo da čalabrcnemo sve redom. Kada se na to doda i pokoja čašica alkohola i vesela atmosfera, mi se zaista opustimo.

pexels.com

Praznični slatkiši

Ali, nekoliko dana kasnije, kad poželimo da obučemo omiljene farmerke, stvari nisu baš tako vesele. Da se nisu možda skupile u pranju? Mi vam otkrivamo kako da sprečite taloženje kilograma tokom praznika a verovali vi ili ne, najveći saveznik vam je jedan omiljeni napitak. Naime, ako želite da se na vašoj liniji ne vide posledice unetih masti, šećera i alkohola u prvim nedeljama tek započete godine, pijte – KAFU!

pexels.com

Devojka pije kafu

Ovo istraživanje su sproveli i do ovog zaključka došli naučnici sa Univerziteta u Ilinoisu, preneo je “FoxNews”. Ne samo da će kofein obuzdati nagomilavanje viška kilograma, već će i poizvodnju holesterola držati pod kontolom. Ukoliko dnevno ispijate četiri šoljice kafe, to će sprečiti taloženje masnih naslaga, čak i kada unosimo namirnice pune masti i ugljenih hidrata, što u suštini podrazumeva veći deo hrane koja se sprema za praznike.

pexels.com

Kafa u šolji

Sve kafopije će sa oduševljenjem prihvatiti ovu informaciju, jer mogu da mršave uz svoj omiljeni napitak. Međutim, važno je ne preterivati. Ni sa preukusnom hranom, ni sa alkoholom ali ni sa kafom. Četiri šoljice aromatičnog kofeinskog blaga će biti vaš mali praznični saveznik. A vi se možete prepustiti uživanju u porodičnim okupljanima i svim onim jelima koja vam još od detinjstva prave zazubice.

pexels.com

Kafa pored prozora

Da li je i vas obradovala ova vest? Pišite nam u komentarima!

Komentari (0)