Za Badnje veče ste sigurno imali dosta raznog suvog voća na stolu i da se ono ne bi sušilo, možete od njega napraviti divan kolač koji ćete moći da poslužite uz čaj ili da ga pojedete za užinu
Za ovaj kolač će vam biti potrebno:
120 grama putera
120 grama šećera u prahu
130 grama brašna
5 žumanaca
300 grama raznog suvog voća
Možda vas zanima…
1 kesica praška za pecivo
Nastrugana kora od jednog limuna
Malo ruma (može i ne mora)
Priprema:
Krupnije voće naseckajte i poprskajte ga rumom. Za to vreme umutite puter sa šećerom i polako dodajte jedno po jedno žumance. Kada to dobro umutite, polako dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, izrendanu koru od limuna i sve dobro umesite.
Na kraju, u tu masu dodajte usitnjeno voće, sve prespite u kalup za pečenje. Dobro zagrejati rernu ali kolač peći na slaboj temperaturi, oko 150 stepeni, kako ne bi bio gnjecav.
Komentari (0)