Jela sa mesom

Ajmokac, starinsko jelo: Ručak „3 u 1“

Uz ovo jelo odmah ćete imati i gotovu supu i prilog

28.02.2022 08:00

Ajmokac, starinsko jelo: Ručak „3 u 1“
YouTube/printscreen

Kada nemate puno vremena, onda morate da budete praktični i prisetite se nekih starih recepata. Jedno od takvih jela je ajmokac, sa kojim ćete odmah imati gotovu supu i prilog.

Sastojci:

500 grama pilećih grudi ili 2 komada pilećih karabataka

Šargarepa

krompir

celer

5 čenova belog luka

2 kašike brasna

Beli biber, peršun, so

2 -3 kasike soka od limuna

Malo putera

Pixabay

Ovo jelo možete napraviti od pilećih grudi ili karabataka

 

Priprema:

Od mesa, šargarepe, krompira i celera skuvajte supu i procedite je.

Potom meso odvojite od kostiju i sitno iseckajte.

U šerpu dodajte malo putera i dve kašike brašna. Propržite, ali da ostane belo, na laganoj temperaturi. Potom dodajte polovinu od pripremljenog sitno iseckanog belog luka i još malo dinstajte.

Mešajući, nalivajte po malo pripremljene supe dok ne dobijete željenu gustinu.

Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Još malo promešajte i sklonite sa ringle i ukrasite pre služenja svežim peršunom.

Jelo možete poslužiti uz bareni krompir i šargarepu iz supe.

Komentari (0)