Kada nemate puno vremena, onda morate da budete praktični i prisetite se nekih starih recepata. Jedno od takvih jela je ajmokac, sa kojim ćete odmah imati gotovu supu i prilog.
Sastojci:
500 grama pilećih grudi ili 2 komada pilećih karabataka
Šargarepa
krompir
celer
5 čenova belog luka
Možda vas zanima…
2 kašike brasna
Beli biber, peršun, so
2 -3 kasike soka od limuna
Malo putera
Priprema:
Od mesa, šargarepe, krompira i celera skuvajte supu i procedite je.
Potom meso odvojite od kostiju i sitno iseckajte.
U šerpu dodajte malo putera i dve kašike brašna. Propržite, ali da ostane belo, na laganoj temperaturi. Potom dodajte polovinu od pripremljenog sitno iseckanog belog luka i još malo dinstajte.
Mešajući, nalivajte po malo pripremljene supe dok ne dobijete željenu gustinu.
Kada se dovoljno zgusne ubaciti iseckano meso, beli biber, malo soka od limuna i ostatak iseckanog belog luka. Još malo promešajte i sklonite sa ringle i ukrasite pre služenja svežim peršunom.
Jelo možete poslužiti uz bareni krompir i šargarepu iz supe.
Komentari (0)