Jela sa mesom

Kupus na grčki način: Obožavaćete ovo jelo

Čak i oni koji nisu ljubitelji kupusa, ovom receptu neće odoleti

24.02.2022 08:00

Kupus na grčki način: Obožavaćete ovo jelo
Pixabay

Možda vam je dosadio kiseli kupus, sarme i sve varijante na tu temu. Na svu sreću, iz plastenika na pijace stiže i svež kupus pa možete da obogatite jelovnik uz način na koji ga spremaju naši prijatelji Grci. Sigurni smo da ćete zavoleti ovo jelo.

Sastojci:

1 manja glavica svežeg kupusa

1 glavica crnog luka

300 grama mlevene junetine

400 mililitara jogurta

2 jaja

Malo ulja

So, biber, origano ili bosiljak

Pixabay

Za ovo jelo biće vam potrebna jedna manja glavica kupusa

 

Priprema:

Na zagrejano ulje dodajte sitno seckani crni luk, prodinstajte pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno dinstati desetak minuta.

Nakon toga dodajte i sitno seckani kupus, posolite i na laganoj temperaturi dinstajte pola sata dok kupus ne omekša. Začinite biberom i origanom (Grci će to pre učiniti bosiljkom).

Dublji vatrostalni sud premazati uljem i u njega preručiti smesu. Poravnati i u preko preliti sa umućenim jajima i jogurtom.

Peći na 180 stepeni dok sva tečnost ne uvri i dok jelo ne dobije lepu rumenu koricu.

 

Komentari (0)