Možda vam je dosadio kiseli kupus, sarme i sve varijante na tu temu. Na svu sreću, iz plastenika na pijace stiže i svež kupus pa možete da obogatite jelovnik uz način na koji ga spremaju naši prijatelji Grci. Sigurni smo da ćete zavoleti ovo jelo.
Sastojci:
1 manja glavica svežeg kupusa
1 glavica crnog luka
300 grama mlevene junetine
400 mililitara jogurta
2 jaja
Malo ulja
So, biber, origano ili bosiljak
Priprema:
Na zagrejano ulje dodajte sitno seckani crni luk, prodinstajte pa mu dodajte mleveno meso. Sve zajedno dinstati desetak minuta.
Nakon toga dodajte i sitno seckani kupus, posolite i na laganoj temperaturi dinstajte pola sata dok kupus ne omekša. Začinite biberom i origanom (Grci će to pre učiniti bosiljkom).
Dublji vatrostalni sud premazati uljem i u njega preručiti smesu. Poravnati i u preko preliti sa umućenim jajima i jogurtom.
Peći na 180 stepeni dok sva tečnost ne uvri i dok jelo ne dobije lepu rumenu koricu.
Komentari (0)