Jela sa mesom

Rolat od mlevenog mesa: Lagani recept za fantastičan ručak

Brzo se sprema, još brže jede

18.02.2022 08:00

Rolat od mlevenog mesa: Lagani recept za fantastičan ručak
YouTube/printscreen

Puno je recepata u kojima glavnu ulogu igra mlevenog meso. I ono se zaista može iskoristiti na mnogo različitih načina.

Danas vam donosimo recept za rolat koji se svima dopada. Priprema nije komplikovana i nadamo se da ćete uživati u njemu.

Sastojci:

Pola kilograma mlevenog mesa

Glavica crnog luka

1 srednja šargarepa

1 jaje

6 kašika prezli (možete da koristite i kornflejks)

1 kašičica mlevene paprike

Biber, so, začini, kečap

Malo peršunovog lista

Pixabay

Biće vam dovoljno pola kilograma mlevenog mesa da napravite lep ručak

 

Priprema:

Crni luk i šargarepu očistiti i samleti. Tome dodati meso, jaje, prezle, peršunov list i sve dobro izmesiti.

U uzdužni kalup staviti papir za pečenje i dodati smesu, oblikovati i premazati kečapom. Peći na 200 stepeni dok meso ne dobije lepu rumenu boju.

Izvaditi rolat iz rerne i okrenuti ga na drugu stranu kako bi i ona dobila lepu boju. Peći oko petnaestak minuta.

Poslužiti ga uz prilog od krompira ili nekog drugog povrća i salatu.

Komentari. (0)