Puno je recepata u kojima glavnu ulogu igra mlevenog meso. I ono se zaista može iskoristiti na mnogo različitih načina.
Danas vam donosimo recept za rolat koji se svima dopada. Priprema nije komplikovana i nadamo se da ćete uživati u njemu.
Sastojci:
Pola kilograma mlevenog mesa
Glavica crnog luka
1 srednja šargarepa
1 jaje
Možda vas zanima…
6 kašika prezli (možete da koristite i kornflejks)
1 kašičica mlevene paprike
Biber, so, začini, kečap
Malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk i šargarepu očistiti i samleti. Tome dodati meso, jaje, prezle, peršunov list i sve dobro izmesiti.
U uzdužni kalup staviti papir za pečenje i dodati smesu, oblikovati i premazati kečapom. Peći na 200 stepeni dok meso ne dobije lepu rumenu boju.
Izvaditi rolat iz rerne i okrenuti ga na drugu stranu kako bi i ona dobila lepu boju. Peći oko petnaestak minuta.
Poslužiti ga uz prilog od krompira ili nekog drugog povrća i salatu.
Komentari (0)