Tortilje su jako praktične kao opcija za ručak na brzinu, jer vam nude mogućnost da ih pojedete „s nogu“, da u njih stavite šta god vam je po želji ili pri ruci i čuvaju vam vreme, jer ne morate da perete sudove. Srećna vam predstavlja ekspres tortilje na malo drugačiji način.
Za današnji recept potrebno vam je:
- Pakovanje tortilja, pšeničnih ili kukuruznih, po ličnom izboru
- Kikiriki puter, par kašika
- 200 grama začinjene ili ljute trajne kobasica po izboru
- 200 grama kačkavalja, narendanog
- Pakovanje sveže rukole
Priprema:
Tortilje zagrejte u tiganju na ringli ili u mikrotalasnoj, ne duže od dvadesetak sekundi. Na tople tortilje mažite kikiriki puter i preko njega naslažite trajnu kobasicu, manje ili više parčića, po želji. Preko kobasice pospite rendani kačkavalj po želi i malo sveže rukole, čija će gorčina dati ovom jelu novu dimneziju ukusa.
Tako nafilovanu tortilju umotajte u burito, podvijte prvo donju i gornju ivicu pa onda je urolajte kao palačinku. Umotajte svoj burito u aluminijumsku foliju i ponesite sa sobom na posao ili smažite odmah.
Prijatno!
Ako ste pravili ovaj brzinski ručak za svoje najmilije i sebe, prenesite nam svoje utiske u komentarima.
Komentari (0)