Jela bez mesa

TORTILJE MEKE KAO DUŠA: Ovaj recept će u vaš dom uneti ukus mladosti i bezbrižnosti!

Svi pamte trortilje koje su sa roštiljem jeli na vašarima i festivalima, a evo kako da nostalgičan ukus vratite u svoj dom.

02.11.2021 22:30

TORTILJE MEKE KAO DUŠA: Ovaj recept će u vaš dom uneti ukus mladosti i bezbrižnosti!
Pixabay.com

Tortilje su jedno od jela koje najviše vole ljudi širom sveta. Gotovo svaka tradicionalna kuhinja ima svoju verziju ovog jela koje se može pripremati tako da bude i slatko i slano, a mnogi naši ljudi uvek pamte one tortilje koje su sa roštiljem jeli na nekom vašaru ili festivalu. Mi smo našli recept pravih vašarskih tortilji, a ako ga probate u svojoj kući osetićete notu mladosti i bezbrižnosti.

SASTOJCI:
  • 500 grama belog brašna
  • 2 kašičice soli
  • Pola kašičice šećera
  • 250 mililitara mlake vode
  • 1 kašičica suvog brašna
  • 3 kašike ulja
  • PRIPREMA:

    U mlaku vodu stavite kvasac i šećer, pa ostavite nekoliko minuta da kvasac zapeni. Dodajte potom so i polovinu brašna, pa varjačom zamesite glatko testo bez grudvica. Ostavite sa strane da odstoji oko sat vremena i da se testo udvostruči. Potom dodajte ostatak brašna i zamesite testo. Napravite kuglu od testa, stavite u nauljenu posudu i prelijte sa tri kašike ulja. Testo ponovo ostavite da odmara oko 15 minuta. Potom ga podelite na jednake delove i svaki razvucite oklagijom na debiljinu od oko 0,5 cm. Pecite tortilje na suvom tiganju, zagrejanom na srednjoj temepraturi, po par minuta sa obe strane. Gotove tortilje slažite u čistu krpu i vruće ih odmah umotajte kako bi ostale mekane. Služite tople ili hladne uz dodatke po želji.

    Komentari (0)