Tortilje su jedno od jela koje najviše vole ljudi širom sveta. Gotovo svaka tradicionalna kuhinja ima svoju verziju ovog jela koje se može pripremati tako da bude i slatko i slano, a mnogi naši ljudi uvek pamte one tortilje koje su sa roštiljem jeli na nekom vašaru ili festivalu. Mi smo našli recept pravih vašarskih tortilji, a ako ga probate u svojoj kući osetićete notu mladosti i bezbrižnosti.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
U mlaku vodu stavite kvasac i šećer, pa ostavite nekoliko minuta da kvasac zapeni. Dodajte potom so i polovinu brašna, pa varjačom zamesite glatko testo bez grudvica. Ostavite sa strane da odstoji oko sat vremena i da se testo udvostruči. Potom dodajte ostatak brašna i zamesite testo. Napravite kuglu od testa, stavite u nauljenu posudu i prelijte sa tri kašike ulja. Testo ponovo ostavite da odmara oko 15 minuta. Potom ga podelite na jednake delove i svaki razvucite oklagijom na debiljinu od oko 0,5 cm. Pecite tortilje na suvom tiganju, zagrejanom na srednjoj temepraturi, po par minuta sa obe strane. Gotove tortilje slažite u čistu krpu i vruće ih odmah umotajte kako bi ostale mekane. Služite tople ili hladne uz dodatke po želji.
Komentari (0)