Jela sa mesom

PEKARSKI KROMPIR SA PILETINOM: Domaće jelo koje nikada ne izlazi iz mode (FOTO)

Brzo se sprema, još brže smaže.

07.03.2024 08:00

PEKARSKI KROMPIR SA PILETINOM: Domaće jelo koje nikada ne izlazi iz mode (FOTO)
shutterstock.com

U današnje vreme na Internetu možemo pronaći bezbroj recepata za jela sa svih strana sveta. Za one koji vole da eksperimentišu, sada imaju prilike da isprobaju tradicionalna jela iz država u koje možda neće imati prilike da otputuju. Međutim, pored ovog izobilja, neretko će vam domaćice sa našeg podneblja priznati da se uvek vraćaju domaćoj kuhinji. Jedno od jela koje je uvek popularno jeste ono koje napravljeno od kombinacije mesa i krompira.

Pekarski krompir visoko je na lestvici omiljenih, a kada mu se doda piletina ili neko drugo meso retko ko bi mu odoleo.  Ukoliko nemate ideje šta da pripremite za ručak, preporučujemo vam oprobani recept za pekarski krompir sa piletinom iz rerne.

Sastojci:

  • 3 pileća bataka sa karabatakom
  • 800 g krompira
  • so
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • mast
  • voda

 

Priprema:

Pileće meso odvojiti na batak i karabatak. Odvojeno meso posoliti, pobiberiti i posuti alevom paprikom (začine staviti, količinski, po ukusu). Začinjeno meso ostaviti sa strane, dok se sprema krompir. Njega očistiti i iseći ga na četvrtine. Isečeni krompir staviti u dublju posudu, posoliti i dobro izmešati. Uzeti pleh veličine 35x20cm i po sredini pleha poređati meso.

Sa obe strane mesa rasporediti isečeni krompir. Preko svakog parčeta mesa staviti po pola kašičice masti. Preliti vrelom vodom da ogrezne.

Staviti da se peče, u zagrejanoj rerni, na 220 stepeni. Kada tečnost provri smanjiti na 200 stepeni i krčkati dok voda toliko ispari, da ostane samo malo pri dnu, pomešana sa masnoćom. Kada meso porumeni izvaditi pleh, preokrenuti meso, da i druga strana dobije rumenu boju i vratiti ponovo u rernu. Pri kraju pečenja ponovo preokrenuti meso, da bi kožica postala hrskava.

Služiti uz sezonsku salatu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)