Jela sa mesom

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU ZAPEČENE U RERNI: Sočno, brzo i ukusno!

Ručak koji će okupiti celu porodicu.

04.03.2024 08:00

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU ZAPEČENE U RERNI: Sočno, brzo i ukusno!
shutterstock.com

Ćufte u paradajz sosu su i danas jedno od omiljenih domaćih jela. Mogu se jesti uz dodatak pire-krompira ili pak testenine. Za sve domaćice, posebno početnice, koje su izbegavale da prave ćufte zbog bojazni da će se mesne kuglice raspasti, otkrivamo jedan mali trik. Naime, kada ih pripremimo na ovaj način, nema šanse da bude neke greške.

Srećna republika donosi vam recept za ćufte u paradajz sosu iz rerne.

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa
  • 2 čena belog luka
  • 2 jajeta
  • po ukusu soli
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • po potrebi prezli

Sos:

  • 500 ml paradajz soka
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika brašna
  • 200 ml vode

 

Priprema:

U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)