Jela sa mesom

PILETINA SA NUDLAMA I POVRĆEM: Kinesko jelo na srpski način (FOTO)

Ručak koji će vas držati sitim tokom celog dana.

17.01.2024 08:00

PILETINA SA NUDLAMA I POVRĆEM: Kinesko jelo na srpski način (FOTO)
shutterstock.com

Nudle su tradicionalno kinesko jelo koje je sve zastupljenije u kuhinjama širom sveta. Mogu se kombinovati sa povrćem i mesom, te sjedinjene čine odličan obrok

Srećna republika donosi vam recept za sočne nudle sa piletinom i povrćem. Ručak koji ćete u slast pojesti.

Sastojci:

  • 350 g pilećih prsa
  • začini
  • ulje
  • nudle sa ukusom piletine
  • sir (opciono)

Sos:

  • 1 kocka maslaca
  • 2 kašike brašna
  • pileći temeljac
  • 1 paprika crvena
  • 1 paprika žuta
  • 1 crveni luk
  • začini

 

Priprema:

Piletinu marinirajte po želji. Pecite u rerni na 200° nekih pola sata. Za sos prvo dinstajte naseckanu papriku i luk. Nakon 15 minuta izvadite iz tiganja i na toj masnoći istopite maslac, dodajte brašno i temeljac. Dobro promešajte i krčkajte četiri-pet minuta. Dodajte povrće i malo posolite. Nudle kuvajte tri minuta, dodajte u sos, preko stavite piletinu i malo sira po želji. 

Prijatno!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)