Mini dijeta

SEDMODNEVNI TRETMAN: Dijeta bazirana na kineskoj kuhinji i tradicionalnoj medicini

Ključ ove dijete je da pojedete sve što je predviđeno

27.12.2021 11:00

SEDMODNEVNI TRETMAN: Dijeta bazirana na kineskoj kuhinji i tradicionalnoj medicini
Pixabay

Ako želite da brzo izgubite nekoliko kilograma i očistite telo od toksina, donosimo vam mini dijetu koja je inspirisana kineskom kuhinjom i tradicionalnom medicinom. Ključno kod ove dijete je da se poštuje meni, odnosno nema ostavljanja ostataka ili preskakanja obroka.

Takođe, nije dozvoljeno da se jedna hrana zameni dugom jer upravo ovaj odnos namirnica ubrza metabolizam i podstiče mršavljenje.

Dnevni meni bi trebalo ovako da izgleda:

Doručak:

Proso kuvan u obranom mleku sa šoljom čistog zelenog čaja i limunom. Umesto prosa možete pojesti dva tosta koja ste dva puta tostirali.

Prepodnevna užina:

Dobro izmešan jogurt sa bilo kojom vrstom sezonskog voća. Jedino nisu dozvoljene banane. Ako nemate vremena da to napravite pojedite jednu pomorandžu ili grejpfrut. Još jedna šolja zelenog čaja sa limunom će biti dovoljna za prepodne.

Ručak:

Piletina i integralni pirinač sa svežim povrćem (skuvanim na pari) i pečenim krompirom. Kuvajte piletinu, a zatim je začinite koristeći limun, crveni sos i sirće. Koristite kuvani paradajz sos i malo jabukovog sirćeta kao dodatak. Jedite koliko vam je potrebno, dok ne osetite da ste siti. Na žalost, nisu dozvoljeni nikakvi mlečni dodaci uz krompir. Posle ručka popijte šolju zelenog čaja sa limunom.

Popodnevna užina:

Čaša obranog mleka ili zelenog čaja, ili čaja od kamilice koji će vam pomoći da se opustite. Možete pojesti jednu narandžu ili grejpfrut.

Večera:

Pileći komadići sa kuvanim brokolijem i mešanim sezonskim kuvanim povrćem. Piletinu isecite na komadiće (veličine oko jednog centimetra) i baciti ih na roštilj ili lako zamašćen tiganj. Vatra treba da je jaka da bi se piletina brzo ispekla (treba da se uhvati korica). Začinite limunovim sokom ili sa malo suvog biljnog začina. Nemojte dodavati so!

Pixabay

Za samo sedam dana skinućete od 3-3.5 kilograma

 

Nakon večere pojedite jedan grejpfrut i popijete šolju biljnog čaja. Ako ste uveče gladni popijete biljni čaj ili šolju obranog mleka.

Sedam dana ovakve dijete pomoći će da izbacite toksine iz tela, ubrzaće vaš metabolizam i pomoći će da smršate.

Koristite puno limuna uz pripremanje obroka i sa zelenim čajem. Limun će popraviti ukus hrane i pomoći da masne naslage brže nestanu a telo bolje očisti od toksina.

Iako sama dijeta deluje monotono - svi neophodni nutritivi su prisutni! A ni gubitak kilograma nije zanemarljiv: između 3 i 3,5 kg prosečno. Posledice su dalekosežne jer ova mini dijeta ubrzava metabolizam pa možete da se "opustite" bar mesec dana.

Probajte, neće škoditi!

Komentari (0)