Jesen je za mnoge najteži period kada je u pitanju mršavljenje. Sezonski đakonije poput pita, pečenih kestena i bogatih čokoladnih kolača često nadjačaju zdravu ishranu, ali pijace nude obilje namirnica koje mogu da pomognu da se kilogrami drže pod kontrolom.
Nutricionisti i fitnes treneri savetuju da se za optimalne rezultate koriste sezonski plodovi poput bundeve i kestena, koji su bogati vlaknima, vitaminima i mineralima, a sadrže malo kalorija. Pravilnim kombinovanjem ovih namirnica, moguće je smršati i do tri kilograma za sedam dana.

Dragana Gordic/Shutterstock
Jedan od predloga sedmodnevnog jelovnika uključuje mžete što pre da isprobate.
Prvi dan: doručak od kukuruznog hleba i posnog sira sa svežom paprikom, užina kruška, ručak supa od bundeve sa tostom, užina jabuka, večera pečena piletina sa barenim brokolijem i karfiolom.
Drugi dan: doručak tri dvopeka sa sirnim namazom i dva kuvana jajeta, užina orasi, ručak špagete sa grilovanim patlidžanom i svežim paradajzom, užina grožđe, večera kuvano jaje sa šoljicom mleka.
Treći dan: doručak musli sa jogurtom i bananom, užina nar, ručak grilovane bukovače sa krompir pireom i kupus salatom, užina pečeni kesteni, večera varivo od kupusa sa integralnim hlebom.
Četvrti dan: doručak sendvič od integralnog peciva sa mlečnim namazom, tri koluta ćureće šunke i svežom paprikom, užina voćni jogurt, ručak dve pljeskavice od kelja praziluka i soje sa integralnim pirinčem i graškom, užina jabuka, večera pečena pastrmka sa krompir salatom.
Peti dan: doručak pita sa mladim sirom i šolja jogurta, užina orasi, ručak sendvič od integralnog peciva sa tunjevinom, užina jabuka, večera omlet sa paprikama dva jajeta i kriškom integralnog hleba sa semenkama.
Šesti dan: doručak kriška integralnog hleba sa semenkama, margarin marmelada i čaša prirodnog voćnog soka, užina kruška, ručak pohovana teletina sa salatom od leblebija i susama, užina pomorandže, večera pečurke, tikvice, patlidžan, paprika i paradajz grilovano sve, posni sir i kriška integralnog hleba.
Sedmi dan: doručak kriška integralnog hleba sa namazom po izboru i čaša ceđenog soka, užina grožđe, ručak tanjir pileće supe sa testeninom, pileća prsa, kuvani krompir i bareni kelj, užina jabuka, večera kravlji sir, pavlaka i kriška integralnog hleba.
Komentari (0)