LIMUN I LEPO TELO

JESTE KISELO, AL ĆE VAM BITI SLATKO: Mršavite uz pomoć limun dijete!

Želite da skinete koji kilogram, ali vam ne ide od ruke... Pokušajte sa limun dijetom!

24.11.2021 13:15

JESTE KISELO, AL ĆE VAM BITI SLATKO: Mršavite uz pomoć limun dijete!
unsplash.com

Nema osobe koja ne zna da je limun jedna od najzdravijih voćki. Ipak, mnogima ne prija njegov ukus, odnosno kiselost. Ipak, ovaj agrum je "zlata" vredan iz više razloga, a jedan od njih je i što će vam pomoći u mršavljenju.

Prva stvar koju treba da znate, limun je alkalna namirnica. Ovo je veoma važno, jer većina ljudi s prekomernom težinom imaju "kiseo" organizam. Da bi se održao željeni nivo PH vrednosti, potrebno je unositi u organizam alkalnu hranu.

unsplash.com

Limun poboljšava imunitet

Kada telo akumulira više otpada nego što se može ukloniti, dolazi do stvaranja masnih stanica koje skladište toksine, piše atma.hr. Iako je važna za funkcionisanje, višak masnoće je opasan po zdravlje.

Limun sprečava: kardiovaskularne bolesti, stvaranje kamena u bubregu, anemiju, čisti jetru i creva, oslobađa telo od toksina, sprečava glad i poboljšava imunitet.

Limun dijeta

1. dan

Pijte vodu s limunom na prazan želudac. Ujutro popijte cašu vode s limunom (oko 2 kašike limunovog soka). Uradite isto pola sata pre svakog obroka. Jedite što zdravije.

2. dan

Pratite uputstva od prvog dana. Pijte vodu 30 minuta pre doručka, ručka i večere. Pijte 2 do 3 litre mineralne vode u koju ste iscedili 6 limunova.

unsplash.com

Čaša vode sa limunom kao eliksir za lepšu figuru

3. dan

Ponovite prethodni režim, ali ovaj dan pijte vodu za vrijeme ručka. Nastavite piti vodu tokom celog dana.

4. i 5. dan

Ova dva dana pratite režim ishrane od trećeg dana. Najvažnije je da ne zaboravite da pijete toplu limunadu na prazan želudac svako jutro.

unsplash.com

Pijte toplu limunadu na prazan stomak svako jutro

6. dan

Popijte samo 2 šolje vode s limunom. Jedna šolja ujutru na prazan želudac i jedna uz ručak ili večeru. Pijte običnu vodu u toku dana.

7. dan

Neka vam čaša tople limunade ostane navika za uvek. Ovo ne samo da će uticati na gubitak kilograma, nego ćete ojačati i svoj imuni sistem. Ne zaboravite da pijete mnogo obične vode tokom dana kako biste izbacili toksine iz tela.

Naravno, uradite ovo uz konsultaciju sa vašim lekarom. Ako ste isprobali dijetu, javite nam svoje utiske u komentarima! 

 

Komentari (0)