Jela sa mesom

KAFANSKI RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Uživaćete u svakom zalogaju (FOTO)

Da bi bila što ukusnija, dodajte više vrsta rečne ribe

14.01.2024 12:00

KAFANSKI RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Uživaćete u svakom zalogaju (FOTO)
shutterstock.com

Riblja čorba je prava poslastica za sve gurmane. Uživanje je praviti je podjednako koliko i da je jedete. Najbolja opcija za pripremu je u kotliću, međutim, uz ovaj način pripreme nećete primetiti razliku. Tradicionalni kafanski recept oduševiće vas već na prvu kašiku.

 

Sastojci:

  • 700-800g rečne ribe (što više vrsta)
  • 1/2 štapa praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 5-6 komada šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kesica začina za riblju čorbu
  • so, vegeta, tucana ljuta paprika, slatka aleva paprika, crni luk u prahu, malo brašna
  • 10-ak zrna bibera
  • 3 lista lorbera
  • 1 kašičica belog luka u prahu

 

Priprema: 

Za pripremu tradicionalne riblje čorbe prvo je potrebno skuvati ribu. Kuvajte je pažljivo kako se ne bi raspadala, jer će biti teško očistiti je od kostiju nakon toga. Kada je riba kuvana, sklonite je sa vatre da se prohladi, a zatim je pažljivo očistite od kostiju. Sačuvajte tečnost od kuvanja i ribu stavite sa strane.

U loncu na maslinovom ili suncokretovom ulju ispržite sitno iseckan praziluk, crni luk i beli luk, vodeći računa da beli luk ne izgori. Zatim dodajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat, i malo ih propržite. Nakon toga dodajte očišćenu ribu. U tečnosti od kuvanja ribe razmutite začin za riblju čorbu ili mešavinu začina po vašem ukusu i sipajte u lonac. Dodajte biber u zrnu, lovorov list, beli luk u granulama i po potrebi dosolite. Pustite da sve ključa oko petnaest minuta.

Ovaj recept za tradicionalnu riblju čorbu donosi autentičan ukus i miris koji će oduševiti sve ljubitelje ovog jela. Uživajte u pripremi i ne zaboravite da poslužite čorbu uz sveži hleb kako biste u potpunosti uživali u ovom specijalitetu.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)