Bilo koja vrsta ribe da je u pitanju, ona, kada je dobro pripremljana, za svakog ukućanina predstavlja pravi specijalitet i sigurno je da će jedva dočekati degustaciju. Iako smo usred hladnih, zimskih dana, miris pečenog oslića može nas teleportovati na Mediteran i stvoriti nam utisak kao da smo negde pored mora i uživamo u degustaciji sjajne hrane i pića. Evo kako na najlakši način pripremiti oslić iz rerne.
Sastojci:
- kilogram oslića
- kilogram krompira
- 500 g čeri paradajza ili šampinjona
- ulje
- začini: so, vegeta, aleva paprika, origano i ruzmarin
Priprema:
Očistiti ribu, a zatim je uvaljati u prethodno pripremljenu marinadu od ulja, aleve paprike, soli i vegete i staviti u pleh sa pek-papirom.
Očistiti krompire, iseći ih na kolutove i poređati pored ribe, a onda i čeri paradajz ili šampinjone (u zavisnosti od toga šta volite). Njih je takođe potrebno najpre oprati i iseći. Preko povrća posuti malo soli, vegete, ruzmarina i origana i dobro pouljiti. Peći na 250 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
Komentari (0)