Ukoliko želite nešto zdravo, a opet neobično jelo za doručak, pravi izbor za vas su mafini sa tikvicama. Priprema je brza i jednostavna, a većinu sastojaka verovatno već imate kod kuće.
Mafini od tikvica su ukusna i zdrava užina koja kombinuje sočnost tikvica sa mekom teksturom mafina. Ovi mafini su odličan način da iskoristite prednosti sezonskih tikvica i dodate povrće vašoj ishrani na ukusan način.
Sastojci:
- 100 g kukuruznog brašna
- 100 g integralnog brašna
- tikvica
- soli po želji
- kašika maslinovog ulja
- 2 jaja
- 150 g svežeg sira ili 100 g fete
- pola kesice praška za pecivo
- mineralna voda
Priprema:
Ogulite tikvice, iseckajte ih i dobro ocedite. Pomešati kukuruzno i integralno brašno, dodati rendane tikvice, so, maslinovo ulje, jaja, svež sir (ili fetu) i pola kesice praška za pecivo. Dodajte vrlo malo mineralne vode da dobijete kompaktnu smesu, promešajte i sipajte postepeno. Smesu sipajte u kalupe za mafine, pospite susamom i pecite na 180°C 15-20 minuta.
Komentari (0)