Jela bez mesa

NAJBRŽI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE KIFLICE SA SIROM: Ostaje meke i sveže nekoliko dana

Čak i ako niste vični mešenju testa, ne brinite - pecivo će vam sigurno uspeti

31.03.2024 11:53

NAJBRŽI RECEPT ZA NAJUKUSNIJE KIFLICE SA SIROM: Ostaje meke i sveže nekoliko dana
shutterstock.com

Kiflice su omiljeno pecivo u domovima širom Srbije. Neke domaćice ih filuju džemom ili eurokremom, neke stavljaju sir, šunku ili kulen, a neke ih ostavljaju prazne, dodajući kim ili susam po površini.

Iako kiflice svi vole, oni koji nisu vični mešenju testa se ustručavaju da ih prave, jer strahuju da će testo biti tvrdo i da neće narasti. Ukoliko do sada niste probali da pravite kiflice, a želite da se pohvalite kako ste napravili najukusnije pecivo, isprobajte naš recept

Sastojci:

  • 40 g svežeg kvasca
  • 200 ml tople vode
  • 150 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 1 kg brašna
  • 100 g margarina
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • 3 jaja
  • 200 g sira
  • 50 g susama

Priprema:

U posudu sa mlakom vodom izmrvite kvasac, dodajte kašičicu šećera i malo brašna, pa razmutite i ostavite da kvasac nadođe.

Sipajte aktivirani kvasac u preostalo brašno, dodajte ulje, dva jaja, so i jogurt, pa zamesite meko testo. Podelite ga na pet delova, pa svaki deo razvucite pomoću oklagije i isecite na osam trouglova. Na širi deo svakog trougla od testa stavite komadić sira, uvijte kiflice, pa ih ređajte u pleh. Umutite jaje i premažite svaku kiflicu. Takođe, preko svake kiflice stavite komadić margarina i malo susama, pa kad utrošite pripremljeno testo uključite rernu na 200 stepeni i stavite kiflice da se peku.

Kiflice će biti gotove za dvadesetak minuta. Služite ih tople ili hlade uz jogurt ili kiselo mleko.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)