Jela bez mesa

NAPRAVITE DOMAĆE TORTILJE OČAS POSLA: Recept sa kojim nema greške

Brzo, lako i ukusno!

17.02.2024 08:00

NAPRAVITE DOMAĆE TORTILJE OČAS POSLA: Recept sa kojim nema greške
shutterstock.com

Ukoliko volite da jedete testo, a niste vični mešenju, napravite tortilje. Ova ukusna tanka pogača, nalik na palačinku, idealna je za nadevanje, a najbolje od svega je što ne postoji šansa da vam ne uspe.

Iako su zamrznute tortilje finansijski pristupačne, ipak od onih domaćih nema ništa lepše. Obradujte ukućane domaćom varijantom tortilja koja se veoma lako pravi i može da stoji u zamrzivaču. Sastojke za ovaj recept sigurno već imate u kući.

Sastojci:

  • 450 g brašna tip 400
  • 80 g margarina
  • 220 ml vode
  • kesica praška za pecivo
  • pola kašičice soli

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, pa je zagrejte i skinite sa ringle. U činiju sipajte brašno, odmah dodajte prašak za pecivo i margarin koji ćete izmrviti. Sve sjedinite, pa dodajte vruću vodu i so i umesite glatko testo.

Kad testo počne da se odvaja od ruku preko činije stavite poklopac ili krpu i ostavite da testo tako odstoji oko pola sata.

Posle pola sata prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, pa ga podelite na osam delova. Svaki deo razvaljajte oklagijom u kružni oblik.

Stavite tiganj na ringlu da se dobro zagreje, pa spuštajte tortilje da se peku. Da bi svaka tortilja bila dobro pečena, potrebno je otprilike tri do četiri minuta. Važno je da tiganj bude suv, bez kapi masnoće, jer će se samo tako na tortiljama pojaviti tamniji delovi.

Pečene tortilje spuštajte na pamučnu krpu i odmah ih prekrijte kako bi omekšale i bile spremne za filovanje.

Ovako pripremljene tortilje možete da nadevate piletinom, šunkom, ruskom salatom... Ili napravite domaći giros i poslužite ga u domaćoj tortilji.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)