Jela bez mesa

PRAVI ITALIJANSKI BRUSKETI KAO IZ NAJBOLJIH RESTORANA: Hrskavi zalogaji koji osvajaju sva čula

Recept koji ćete često praviti.

01.01.2024 08:00

PRAVI ITALIJANSKI BRUSKETI KAO IZ NAJBOLJIH RESTORANA: Hrskavi zalogaji koji osvajaju sva čula
Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo ideja za doručak ili večeru, a volite italijansku hranu, ovaj recept će biti pun pogodak. Sigurno ste mnogo puta do sada pravili bruskete u kućnoj varijanti, ali ako niste bili zadovoljni njihovim ukusom verovatno ste napravili grešku prilikom pripreme.

U receptu koji sledi detaljno je objašnjen postupak zahvaljujući kom ćete napraviti bruskete kao što to rade kuvari u najboljim restoranima.

Sastojci:

  • 500 g hleba
  • 250 g paradajza ili čeri-paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 200 g mocarele
  • 50 ml maslinovog ulja
  • so, biber
  • svež bosiljak

Priprema:

Isecite hleb na tanje šnite. Tepsiju obložite pek-papirom, a rernu zagrejte na 180 stepeni. Poređajte hleb na tepsiju, pa ga stavite u rernu na desetak minuta, tek da se prosuši i dobije zlatnu boju.

Za to vreme operite i iseckajte paradajz, pa ga posolite i pobiberite. Ovo je jedan od ključnih koraka koji garantuje da će brusketi biti ukusni.

Izvadite tepsiju sa hlebom iz rerne, pa očišćenim čenom belog luka premažite svaku krišku. Beli luk nemojte previše energično utrljavati u hleb, jer njegov ukus ne bi trebalo da bude dominatan, već da se tek oseti. Ne čekajte da se hleb prohladi, jer tad neće dovoljno apsorbovati aromu belog luka.

Kad ste utrljali beli luk u blago prepečen hleb, odmah zatim ga zalijte maslinovim uljem. Na ulju nemojte mnogo štedeti, jer ono povezuje ukus prepečenog hleba sa belim lukom i ostalim sastojcima.

Kad ste naneli maslinovo ulje na hleb, stavite iseckan paradajz i komadiće mocarele. Još jednom poprskajte bruskete maslinovim uljem, sada štedljivije nego prvi put, pa dodajte listiće svežeg bosiljka i služite.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)