Horoskop

RETROGRADNI MERKUR će ovim znacima POTPUNO PROMENITI ŽIVOT: Pazite da ne napravite FATALNE GREŠKE (FOTO)

Ulazimo u period Retrogradnog Merkura, naoružajte se strpljenjem i živcima.

08.09.2022 09:00

RETROGRADNI MERKUR će ovim znacima POTPUNO PROMENITI ŽIVOT: Pazite da ne napravite FATALNE GREŠKE (FOTO)
shutterstock.com

 U period od 09. septembra do 2. oktobra 2022. ponovo počinje doba retrogradnog Merkura. Ova planeta je odgovorna za komunikaciju, razmenu, obradu i prenos informacija. Retrogradni Merkur ima uticaj na svaki horoskopski znak, ali u različitim životnim oblastima. Ipak, najviše uticaja osetiće pripadnici Ovna, Devica i Vage.

Ovan

Ovnovi su imali neverovatnu godinu zahvaljujući Jupiterovom putovanju kroz njihovu prvu kuću ega, čime su stekli samopouzdanje u sebe i za svoje ciljeve. Međutim, ovaj retrogradni Merkur nateraće vas da bolje pogledate ljude s kojima delite život. Budući da je Merkur retrogradan u vašoj sedmoj kući partnerstva 9. septembra, to bi moglo dovesti do nesporazuma koji vode u sukobe, posebno ako još uvek postoji nerešena trauma iz prošlih veza. Zapravo, ova retrogradnost može čak uzrokovati ponovno pojavljivanje bivšeg partnera.

Nakon što se Merkur retrogradno vrati u vašu šestu kuću zdravlja i posla 23. septembra, mogli biste se osećati kao da zaostajete za svojim prioritetima. Međutim, to nije nužno loša stvar, pogotovo ako niste pravilno uravnotežili svoju energiju. Vreme je da se ponovno povežete s ritualima koji vam pomažu da se vratite u vašu stoprocentnu formu jer ste predugo gubili vreme.

Foto: Shuttestock

Devica

 

Devica

Merkur je takođe vladajuća planeta Devica, što znači da su itekako svesne šta planira ova planeta komunikacije. Budući da 9. septembra postaje retrogradan u vašoj drugoj kući novca i samopoštovanja, mogli biste da počnete da preispitujete svoj odnos prema materijalnom. Iako bi retrogradni Merkur mogao dovesti do određene nestabilnosti, takođe vas podstiče da reorganizujete svoje finansije i preispitate čemu ćete dati vrednost.

Međutim, kada se Merkur vrati retrogradno u Devicu 23. oktobra, konfuzija će se definitivno početi da se povećava. Dok Merkur stvara frustraciju u vašoj prvoj kući ega, možete se osećati kao da imate problema sa samoizražavanjem ili prenošenjem svojih misli. Možda se čak osećate kao da vas progoni prošlost, pogotovo ako ste puno radili na rastu i napredovanju. Srećom, ova retrogradnost vam samo pomaže da se još više oslobodite prošlosti, stoga pokušajte da se prepustite i opustite. Nemojte da stavljate toliki pritisak na sebe da sve odmah shvatite.

Foto: Shuttestock

Vaga

 

Vaga

Merkur postaje retrogradan 9. septembra u znaku Vage, što vas čini glavnom metom ovog zbunjujućeg tranzita. Međutim, definitivno nije kraj sveta i sve ćete preživeti. Ali dok je Merkur retrogradan u vašoj prvoj kući ega, to bi moglo da dovede do iskrivljenog osećaja sebe, posebno ako se oslanjate na potvrdu drugih kako biste se osećali potpunima. Vašim znakom vlada Venera — planeta lepote — što znači da vam je izrazito važno da se osećate privlačno i samouvereno u svojoj koži. Samo zato što ne vidite lep odraz, ne znači da ga drugi ne vide. Pojačajte ljubav prema sebi jer ste previše dragoceni da biste bili tako grubi prema sebi.

Jednom kada Merkur ponovo uđe u Devicu, počeće da stvara napetost u vašoj 12. kući duhovnosti, što bi moglo da uzrokuje oslobađanje potisnutih uspomena. Ako se uhvatite da razmišljate o prošlosti ili se osećate preplavljeno emocijama koje nikada niste istinski razrešili, vreme je za pauzu. Kada Merkur bude retrogradan u vašoj 12. kući nevidljive energije, postaće moćan za isceljivanje i traženje duše. Dajte sebi prostora za nesavršenosti.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)