Horoskop

ŠOU NA NEBU: Poslednji SUPERMESEC ove godine posebno utiče na 4 znaka zodijaka

Supermesec nastaje kad se pun mesec poklopi sa tačkom u njegovoj orbiti koja je najbliža Zemlji zbog čega izgleda veći i svetliji nego inače, a naredni nas očekuje tek u avgustu 2023.

11.08.2022 20:30

ŠOU NA NEBU: Poslednji SUPERMESEC ove godine posebno utiče na 4 znaka zodijaka
Foto: Stutterstock

Noćas će na nebu zasijati supermesec poslednji u ovoj godini. Puna lunacija odigraće se u petak ujutru u 03.35 na 19 stepenu Vodolije. Zbog blizine zemljinoj kugli izgledaće 14 odsto veći i 30 procenata svetliji nego inače i biće ovo pravi spektakl na nebu.

Kako ističu astronomi, supermesec nastaje kad se pun mesec poklopi sa tačkom u njegovoj orbiti koja je najbliža Zemlji zbog čega izgleda veći i svetliji nego kad je uobičajena lunacija. Za razliku od običnog punog Meseca koji imamo svakih 29 dana, supermesec je mnogo ređa pojava i ovako blizu Zemlje biće ponovo tek u avgustu 2023. godine.

Sa astrološke strane gledamo pun Mesec inače nosi izuzetno jaku energiju. Kad je u Vodoliji to je slika buntovnika i potreba za nezavisnošću. S obzirom na aspekte koje će graditi ovaj supermesec će najviše uticati na Bikove, Lavove, Škorpije i Vodolije.

Srećna republika donosi kakve promene mogu da očekuju ova 4 znaka zodijaka. 

BIK

Shutterstock

 

Već danima ste nervozni, a noću ne možete da spavate pa je vreme da napravite pauzu. Ukoliko ste u mogućnosti, pravi je trenutak da uzmete nekoliko dana slobodno ili odete na mini odmor kako biste razmislili i našli način da se prilagodite novonastaloj situaciji u vašem životu. Za Bikove je u ovom trenutku izuzetno važno da uspore tempo posebno zato što ih očekuju frustracije i ubitačan tempo na poslu u narednim mesecima.

LAV

Shutterstock

 

Ovaj pun Mesec posebno će pogoditi vaše polje odnosa i turbulencija u ličnom i porodičnom životu. Ništa ne radite na brzinu već sačekajte da vam se razbistri glava. Pojedini Lavovi će biti u dilemu između onoga što vam srce želi i onoga što vam govori razum. Pokušajte da pronađete kompromisno rešenje koliko god vam se u ovom trenutku čini da kompromisa nema.

ŠKORPIJA

Shutterstock

 

Škorpije očekuje velika unutrašnja borba između emocija koje dobro skrivaju i potrebe da zaštitite sopstvene interese. Vodite računa kakve poteze vučete jer će to uticati na čitav vaš život. Ovo se pre svega odnosi na Škorpije koje su na korak od kupovine stana ili od obnavljanja odnosa sa najbližima od roditelja do braće i sestara. Sva je prilika da ćete vrlo brzo započeti zajednički život pod istim krovom sa partnerom iako on/ona to još ne znaju. Planovi u vašoj glavi su tu sad je vreme za njihovu realizaciju.

VODOLIJA

Shutterstock

 

S obzirom na to da se lunacija događa u vašem znaku pred vama je posebno intenzivan period. Kako da vam je dosta da se pretvarate da ste nešto što niste i rešeni ste da po svaku cenu svetu pokažete svoju jedinstvenost pa i ekscentričnost pa kud puklo da puklo. Ovo će vas u potpunosti osloboditi daće vam potpuni osećaj slobode i da je konačno sve onako kako treba da bude.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)