Horoskop

EMOCIJE DOSTIŽU SVOJ VRHUNAC, SPREMITE SE ZA UDAR MESECA U DEVICI: Evo kako će se ponašati žene, a kako muškarci!

Astrolog Jelena Đokić otkriva šta nas očekuje u narednom periodu, ali i kako će ostali nastupajući astrološki fenomeni uticati na određene horoskopske znake.

bySrećna republika

08.03.2023 09:01

EMOCIJE DOSTIŽU SVOJ VRHUNAC, SPREMITE SE ZA UDAR MESECA U DEVICI: Evo kako će se ponašati žene, a kako muškarci!
shutterstock.com

Narodno verovanje kaže da bi tokom punog Meseca trebalo izbegavati nesuglasice sa komšijama i prijateljima. S druge strane, veruje se da emocije tada dostižu vrhunac i da se ta pojava smatra idealnom za zaljubljivanje. Juče u 13:40 pun Mesec stigao je u našu vremensku zonu.

Pun Mesec u Devici, Saturn u Ribama, Pluton u Vodoliji. Koga će boleti glava, a ko će profitirati? To je u "Uranku" na televiziji K1 otkrila astrolog Jelena Đokić. Kako je kazala, pun Mesec je doba kada su žene podložnije njegovom uticaju, jer se ustalasaju i emotivno i ponašanjem, dok su muškarci podložniji uticaju mladog Meseca. Njima tada jurne krv i tada su svoji na svome.

- Pun Mesec znači da su se Sunce i Mesec našli u suprotnim znacima i da obrazuju idealno rastojanje od 180 stepeni, odnosno, opoziciju. Taj pun Mesec, s obzirom na to da je Sunce u znaku Ribe, je u znaku Device. To znači da će u narednom periodu biti aktuelne sledeće teme: fiziologija, zdravlje, rutine, pomoćne prostorije. Višak snage i energije trebalo bi tako da utrošimo na generalno čišćenje kuće, fioka, ormara... Da odbacimo sve što nam ne treba i krenemo na detoks. Trebalo bi povesti računa o pojačanom besu koji je prisutan zbog Marsa u Blizancima. Držite se one devize "triput meri, jednom seci", ako je to moguće - istakla je Jelena Đokić u "Uranku".

shutterstock.com

Pun Mesec je poseban astrološki fenomen i za muškarce i za žene 

Astrološkinja je objasnila i da su u natalnoj karti druga i osma kuća vezane za finansije.

- U tom smislu gledamo tranzit Jupitera i tranzit Venere. Jupiter 16. maja ulazi u znak Bika i menja se energija jer je Jupiter u Biku vrlo materijalan. Oni koji su u podznaku Ovan imaće Jupiter u drugom polju i imaće mogućnost da zarade više novca. Pun Mesec intenzivnije će uticati na Blizance, Device, Strelčeve i Ribe. Više će ih rastresti, i to važi i za one koji su u ovim znakovima ili u njima imaju podznak - naglasila je Đokićeva. 

Juče se, inače, promenila i pozicija Saturna koji je ušao u znak Riba.

- Tu će ostati s prekidima do 14. februara 2026. godine. Saturn je generacijska, daleka planeta i nju uzimamo u obzir kada govorimo o globalnim dešavanjima, baš kao i Pluton koji 23. marta ulazi u znak Vodolije. Dakle, fokus će biti na kolektivu. Saturn može biti mučitelj ili učitelj. Meni je doneo mnogo lekcija. Prosečno za života imamo tri Saturnova povratka. Kada se dešava prvi, između 27. i 30. godine života, tada naučimo da preuzimamo odgovornosti, pa se mnogi u tom periodu ožene/udaju, zaposle, osnuju porodicu. Iz toga vidimo da Saturn nije baš toliko loš. Međutim, ako nismo savladali lekcije u tom periodu ili smo doneli pogrešnu odluku, da ispravimo grešku imamo sledeći ciklus Saturna, ali to bude između 55. i 58. godine života. Saturnu je potrebno 27 do 30 godina da obrne krug oko Zodijaka, on je spora planeta - objasnila je ona. 

Printscreen/TV K1

Astrološkinja Jelena Đokić 

Pluton 23. marta ulazi u znak Vodolije, a od 2008. godine bio je u znaku Jarca.

- Od 11. februara do 23. marta smo svedoci Plutona na poslednjem stepenu Jarca i doneo je velike potrese. Pluton u Jarcu je vezan za sve što je nekada bilo, a u Vodoliji za sve što dolazi. Trese se zemlja, finansije... Sada kada Pluton bude ušao u znak Vodolije imaćemo ekspanziju eBanking-a, neće više biti novca koji znamo. Završava se s onim što je bilo. Jupiter neće odmah napustiti Jarca, biće u Vodoliji do 11. juna pa se vraća u Jarca, i na leto možemo opet očekivati potrese – zemljotrese, potrese finansijskog tržišta... Pluton 2024. definitivno ulazi u Vodoliju i ostaje tu do 2043. godine – objasnila je Jelena Đokić.

Kako je zaključila, ide bolji period, što je sigurno.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)