Horoskop

BIKOVI SU BRIŽNI, RAKOVI TRADICIONALNI: Astrologija otkriva kakvi su očevi prema horoskopskom znaku

Svaki horoskopski znak ima određene medote kojima se trudi da vaspitava dete, a evo koliko je ko uspešan u tome.

09.02.2023 09:01

BIKOVI SU BRIŽNI, RAKOVI TRADICIONALNI: Astrologija otkriva kakvi su očevi prema horoskopskom znaku
shutterstock.com

Kaže se da svako može biti otac, ali samo neki od njih postaju tate. Možda idealan roditelj ne postoji, ali muškarci rođeni u određenim horoskopskim znakovima zahvaljujući posebnim karakteristikama mogu da budu zaista dobri u podizanju i vaspitanju dece. Sinovi će ih videti kao junake, a ćerke kao uzore. Takvi muškarci su obično zaštitnički nastrojeni, strpljivi i brinu se o deci. Proverite šta kažu astrolozi,  da li ste na spisku.

Srećna Republika otkriva vam i koji horoskopski znaci su kakvi očevi.

Jarac

 

 

Jarac je rođen da bude otac i ovo je njihov pravi poziv. Vole da budu primer i žele da im deca budu vredna, odgovorna i obrazovana. Uvek traže nove načine da obrazuju decu, bilo na kreativan ili tradicionalan način. Koliko god želimo da deci pružimo sve što žele, ona ipak moraju da paze da ih previše ne razmazimo. Jarčevi takođe veruju da njihovoj deci treba dozvoliti da uče sama. Oni žele da njihova deca budu nezavisna i sposobna da misle i svojom glavom.

Bik

Bik je jedan od najposvećenijih roditelja. Kao očevima važno im je da se njihova deca osećaju bezbedno. Žele da ona shvate važnost porodice. Bikovi uvek pokušavaju da smisle kreativne i nove načine da sve imaju zajedno. Veoma su strpljivi prema svojoj deci i retko podižu glas na njih. Deca vole odanost koju imaju Bikovi i znaju da će otac uvek biti tu za njih.

Blizanci

Blizancima je važno da njihova deca ostanu fizički i psihički zdrava. Umesto da se iz prodavnice vrate sa čipsom i smrznutom picom, radije biraju zdraviji način pripreme obroka. Pored toga, podstiču decu da se bave sportom ili bilo kojom drugom vrstom fizičke aktivnosti koja ih održava u formi. Žele da nauče decu svemu što i sami znaju i veruju da je važno da se ona kulturno obrazuju.

Rak

 

 

Porodično vreme je najvažnija stvar za Raka kao oca. Oni vole da stvaraju porodične tradicije, bilo da se radi o igranju društvenih igara, odlasku u bioskop ili odlasku u Zoološki vrt. Žele da im svi u porodici budu bliski. Međutim, ponekad njihova deca mogu pomisliti da su njihovi očevi malo previše uključeni u njihove živote. Ako želite da vaša deca uživaju u porodičnom vremenu, takođe je važno da poštujete njihovu privatnost kada im je potrebna.

Škorpija

Jedna od najvećih briga škorpija je da se potrude da njihova deca budu angažovana i zauzeta. Žele da im deca budu društvena i otvorena, pa ih uvek podstiču da se što više uključe u vannastavne programe. Škorpije veruju da je zauzeto dete srećno dete, pa se uvek trude da pomognu svojoj deci da ostvare interesovanja i hobije. Iako žele najbolje za decu, ona ponekad mogu smatrati da ih previše kontrolišu. Ako jednog dana ne žele da idu na neku aktivnost, u redu je da im date pauzu.

Ribe

Vaše roditeljsko nasleđe snažno se fokusira na kreativnu slobodu i izražavanje. Šta god da interesuju vašu decu, učinićete sve što možete da im pomognete. Budući da ste Riba, jedna od vaših najvećih vrednosti je da budete ljubazni prema drugima. Ugledajući se na svog oca, deca uče kako da budu ljubazna prema drugim ljudima i pokazuju poštovanje prema svima koje sretnu. Iako su namere oca Riba izuzetno visoke i nesebične, oni ponekad zaborave da dodaju strukturu svom roditeljstvu. Nemojte biti previše popustljivi prema deci. Ponekad je u redu reći "ne" s vremena na vreme.

Vage

 

 

Potrebe njihove dece su im sve. Šta god njihovom detetu treba, otac Vaga će to dati bez oklevanja. Jedna od najvažnijih porodičnih vrednosti je da nema tajni. Vage žele da njihova deca mogu da se otvore o bilo čemu. Pošto su toliko zabrinuti za potrebe svoje dece, ponekad im je teško da kažu „ne“ stvarima koje možda nisu neophodne. Pošto su toliko voljni da daju, lako mogu postati ogorčeni i mrzovoljni kada im deca ne uzvraćaju. Ne očekujte toliko od svoje dece dok su mala. Znajte da vas vole, ali ponekad nemojte očekivati da će vam uzvratiti ljubav na način na koji vi želite.

Ovan

Ovnovi su strastveni, ali i izvrsne vođe. Njihova strast i odlučnost sigurno će biti koreni uspeha njihove djece. Deca će od njih naučiti kako da budu skromna, nezavisna i orijentisana na cilj. S druge strane, ponekad Ovnovi dopuštaju da ih njihova tvrdoglavost pobedi. To može stvoriti mnogo drame i svađe u kući, a ako nisu pažljivi, to može učiniti mnogo štete njihovom odnosu s decom. Zato moraju naučiti da budu strpljiviji i puni razumevanja, a njihova deca će ih ceniti i ugledati se na njih još više.

Devica

Devica se u kući punoj dece uvek brine da je sve čisto i uredno. Veliku pažnju daju kućnim poslovima i veruju da to njihovu decu uči odgovornosti. Iako ponekad mogu preterati s čistoćom, poštuju i cene mišljenja i osećaje svoje dece. Žele da budu sigurni da ih previše ne opterećuju. Ako uvek popravljate frizuru koja nije na svom mestu ili ih ispitujete gde su na svakih 5 minuta, kad su napolju s prijateljima, to će im postati malo naporno.

Lav

 

 

Lavovi ponekad mogu biti prilično popustljivi i impulsivni. Kao i svaki ponosni roditelj, vole da se hvale svojom decom. Lav decu kvari beskrajno i bez imalo oklevanja. Žele da njihova deca imaju bolji život od njih, a ponekad se mogu zaneti fokusiranjem na sopstvene potrebe umesto na potrebe svoje dece. Imaju mnogo važnih lekcija da nauče decu i možda je to nešto na šta bi trebalo da se više fokusiraju umesto da detetu kupuju skupe cipele koje su u modi. 

Strelac

Strelčevi vole da putuju i da budu avanturisti, pa žele da i njihova deca budu takva. Ponekad će čak ići toliko daleko da ih izvuku iz škole da bi ih vodili na izlete. Biti otac može im biti teško u ovom aspektu. Oni žele da njihova deca vide svet i budu kulturno obrazovana, ali im je takođe teško da odrede prioritete i postaraju se da imaju ono što im je potrebno da budu odgovorni odrasli. Često izgube iz vida svoju roditeljsku ulogu i upadnu u ulogu prijatelja, što je ponekad dobro, ali može dovesti do većih problema u budućnosti.

Vodolija

Vodolije se ponekad osećaju kao da moraju da budu najbolji prijatelj svog deteta. Oni su opušteni, smireni i ponekad mogu da budu emocionalno odvojeni, ali kada je u pitanju vaspitanje deteta, nije im uvek lako da budu takvi. Istina je da nema svako ono što je potrebno da bude najbolji roditelj ikada, i to je u redu jer svi pravimo greške. Na sreću, deca se brzo oporavljaju. Deca žude za pažnjom i potrebna im je emocionalna podrška, pa bez nje mogu postati depresivni i naići na čitav niz drugih prepreka u svom životu. Dakle, ako odluče da imaju decu (ili ih već imaju), očevi u ovom znaku moraju da im pruže mnogo ljubavi i obrate pažnju na ono što im je potrebno. Detetu nema ničeg važnijeg od roditeljske ljubavi, piše Your tango.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)