Vežbanje

TRENER KIM KARDAŠIJAN OTKRIVA KAKO DA TRANSFORMIŠETE TELO ZA PET MINUTA DNEVNO: Žalićete što ovo niste znale ranije

Ovo je tajna holivudske figure!

11.07.2024 09:30

TRENER KIM KARDAŠIJAN OTKRIVA KAKO DA TRANSFORMIŠETE TELO ZA PET MINUTA DNEVNO: Žalićete što ovo niste znale ranije
Printscreen/Youtube

U nedavnoj epizodi Jay Shetty-jevog podcasta "On Purpose", fitnes instruktorka Senada Greca podelila je svoju perspektivu o postizanju figure vredne Holivuda za samo pet minuta dnevno. Greca, poznata po radu sa poznatim klijentima poput Kim Kardašijan i Mirandom Ker, istakla je značaj početka malim koracima i izgradnje doslednih i zdravih navika.

Prema Greci, ključ uspeha leži u početku malim koracima i postepenom hvatanju zaleta. Ona zagovara početak vežbanja sa samo pet minuta dnevno i postepeno povećavanje trajanja kako bi se navika učvrstila.

- Uvek kažem da počnete sa malim stvarima. Korak po korak. Počnite sa 20 minuta, pet, čak i jedan minut je dovoljan, a zatim izgradite naviku - savetovala je.

Izgradnja doslednih navika

Greca je istakla uobičajenu zabludu da je motivacija glavni pokretač uspeha u fitnesu, ističući umesto toga značaj razvijanja doslednih i zdravih navika.

- Mnogi ljudi traže motivaciju, ali zapravo se radi o izgradnji doslednih i zdravih navika - primetila je.

Predložila je vežbanje u isto vreme svakog dana i pripremu unapred, poput spremanja trenerke veče pre, kako bi proces bio lakši.

Profimedia

Fitnes instruktorka Kim Kardašijan otkriva kako da postignete odličnu figuru

Uzimajući u obzir da koncept postizanja značajnih rezultata za samo pet minuta dnevno može zvučati čudno, Greca je naglasila da to služi kao osnova za uspostavljanje doživotne fitnes rutine.

- Od suštinskog je značaja da fitnes postane doživotna aktivnost. Nećete videti drastične rezultate na početku. Vežbajte pet minuta u prvoj nedelji, deset minuta sledeće nedelje - objasnila je, prenosi Index.hr.

Ideje za petominutne vežbe

Za one koji se pitaju šta se može postići za samo pet minuta, Greca je preporučila aktivnosti poput brze šetnje ili trčanja na traci, čučnjeva i mrtvih dizanja. Ove brze vežbe mogu pokrenuti put ka zdravijem načinu života, postavljajući osnovu za duže i intenzivnije treninge kako se navika ukoreni.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)