Vežbanje

"IZNENADILA ME TRUDNOĆA U 40. GODINI": Srpska olimpijka otvoreno o brutalnosti takmičenja u bodibildingu (FOTO+VIDEO)

Tatjana Lojanica je bivša atletičarka, olimpijka, fitnes takmičarka, trener, zaljubljenica u sport i mama dve ćerke.

31.12.2023 19:01

"IZNENADILA ME TRUDNOĆA U 40. GODINI": Srpska olimpijka otvoreno o brutalnosti takmičenja u bodibildingu (FOTO+VIDEO)
Foto: Nemanja Pančić, Instagram-tatjanalojanica.fitness

Tatjana Lojanica (43) je nekadašnja atletičarka, prvakinja Balkana i državna rekorderka, koja je 2000. godine predstavljala našu zemlju na Olimpijskim igrama u Sidneju. Ona je sa 38 godina učestvovala na takmičenju u fitnes-bodibildingu, dok se danas i dalje bavi fitnesom i profesionalni je trener.  

Lojanica je samo za Srećnu Republiku objasnila koliko je bila ponosna kada je sa svega 19 godina učestvovala na Olimpijadi. Takođe je istakla sve izazove koje bodibilding takmičenje sa sobom nosi, kao i to kako se snašla u ulozi majke i to dva puta, ali detaljnije o tome pogledajte na videu.

- Tačno sam znala čime želim da se bavim još od sedme-osme godine i ne bih mogla da zamislim život u nekom drugom pravcu sem u sportu. Naravno da je postojala trema tokom učešća na olimpijskim igrama. Zamislite kada trčite na stadionu pred 80.000 ljudi, vi ne trčite, vi letite! To je takav nalet adrenalina, da to mora da se oseti - istakla je Tatjana.

Ljubav za fitnesom rodila se kod nje posle završene atletske karijere. 

 

 

- Kada pričamo o takmičarskom bodibildingu, to uopšte nije zdrav način života. Telo morate tada da stresirate na više načina. Morate da budete veoma mentalno jaki da biste prošli celu tu pripremu. Međutim, kada na kraju vidite svoj odraz u ogledalu, zadovoljni ste rezultatima. Opet, ponavljam, to nije nešto što bih preporučila, već je strogo profesionalno i ciljano za određeni trenutak. Ja sam to odradila zato što sam htela da testiram svoje granice i da vidim šta mogu od svog tela da napravim. Tada sam imala 38 godina i uveliko sam bila mama devojčice od devet godina. Prvu ćerku rodila sam sa 29 godina, a drugu u 41. godini - objasnila nam je Lojanica.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)