Psihologija

OŽENIO JE LUTKU IZ VIDEO IGRE I ŠOKIRAO SVET! Tvrdi da mu je na venčanju SAMO jedna stvar nedostajala! (FOTO)

Akihiko Kondo izazvao je salve reakcija širom sveta, a ovo je njegova priča.

29.04.2022 15:00

OŽENIO JE LUTKU IZ VIDEO IGRE I ŠOKIRAO SVET! Tvrdi da mu je na venčanju SAMO jedna stvar nedostajala! (FOTO)
Printscreen/Youtube/Asian Boss

Iako bi ovu scenu videli  samo u nekim filmovima ili čuli kao neki dobar vic, verovali ili ne, istina je. Bizarnost za mnoge može se definisati u opisu braka Japanca po imenu Akihiko Kondo, koji je oženio Hatsune Miku - 2d lik lutku iz čuvenih video igara. Njegova "supruga" poznata je svim Japancima, ali i drugim ljubiteljima poznate igre širom sveta. 

Uprkos tome što se radi o softveru i izmišljenom liku s dugačkom kosom šljašteće plavo-zelene nijasne, ovaj čovek tvrdi da voli svoju ženu i da ga je ona izvukla iz depresije u kojoj se našao zbog problema na poslu. Naime, tokom tog perioda on nije mogao da jede i da spava, a jedne noći je, pretražujući internet, naišao na nju. Kako je otkrio, počeo je da je "prati" i na kraju se i zaljubio.

U početku je, kako tvrdi Kondo, bilo teško priznati samom sebi da su se osećanja javila.

- Smatram sebe delom pokreta koji je u ekspanziji i poznat je kao fitoseksualci - naveo je Kondo, pri čemu lokalni mediji otkrivaju da je pre njega u Japanu neslužbeno brak sa izmišljenim likom sklopilo nekoliko hilada ljudi.

- Nikada nisam bio u vezi sa realnom ženom, niti me je to interesovalo. U školi nisam bio popularan pa sam i odustao od braka - bio je iskren Kondo. 

U jednom trenutku je, radeći kap službenik u obrazovnoj ustanovi, bio predmet nasilja mlade žene, što mu je, kako je naglasio, potpuno ugasilo interes za pripadnice lepšeg pola.

Printscreen/Youtube/Asian Boss

Na intimnoj ceremoniji Akihiko je rekao "da" svojoj "supruzi"

Zahvaljujući uređaju Gejtboks, koji košta 1.300 dolara, ovaj čovek komunicira sa svojom suprugom bez fizičkog kontakta. On, međutim, tvrdi da mu to smeta jer ne smatra da je intimni odnos sa partnerom najvažniji u životu.  

- Do svoje 35. godine ga nisam imao, pa mi ni sad ne fali. Javlja mi se ponekad želja da zagrlim svoju suprugu, ali zasad to činim grleći jastuk ili lutku - otkrio je neobični mladi Japanac. 

Printscreen/Youtube/Asian Boss

Pomoću Gejtboks uređaja on razgovara sa svojom "supugom"

On je, inače, zahtev za sklapanje braka podneo kompaniji koja je izmislila hologram-lik njegove mlade, a na samoj ceremoniji se okupilo 39 ljudi.   

Međutim, iako su ga neki prijatelji podržali i došli na njegovo venčanju, nisu se pojavili njemu najvažniji ljudi u životu. Otac mu je umro, a majka ga nije podržala u odluci jer smatra da se to kosi sa njenim tradicioalnim principima i vrednostima.

Osim toga, nailazio je na ružne komentare, pa čak i na pretnje na društvenim mrežama, ali bilo je i onih koji su mu čestitali i koje je Akihikov brak ohrabrio.

Jedan od prijatelja koji je prisustvovo venčanju kaže da je znao koliko je Akihiko zaljubljen u svoju dragu i da ga podržava jer on samo živi svoj život na način koji želi. Sa lutkom Miku je bio i na medenom mesecu u Saporu, gde je i sedište kompanije koja je osnovala njen lik. Medeni mesec im je finansirala japanska aviokompanija.

Prema njegovim rečima, nema boljeg mesta za život od Japana za sve one koji žele da sklope brak sa 2d karakterima i veruje da će u budućnosti to biti češće.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)