Brak i veze

10 REČENICA OD KOJIH JE SVAKOM MUŠKARCU MUKA! Stručnjaci tvrde, ovo su potencijalno najveće ženske greške u komunikaciji!

Iako važe za ratoborniji pol, muškarci generalno ne vole verbalne konflikte. Stoga i ne čudi što preziru neke stvari koje žene izgovaraju, jer znaju da neminovno vode u sukob.

19.04.2022 14:30

10 REČENICA OD KOJIH JE SVAKOM MUŠKARCU MUKA! Stručnjaci tvrde, ovo su potencijalno najveće ženske greške u komunikaciji!
shutterstock.com

Ako ste ikada čuli izreku da su muškarci sa Marsa a žene sa Venere, onda znate koliko naši pristupi životu mogu da budu dijametralno suprotni. Ipak, suprotnosti se privlače i tako nam se desi da se zaljubimo i uđemo u vezu. A tamo, na prvoj krivini … SVAĐA. Ne samo da su nam pogledi na svet različiti, već i način na koji komuniciramo. Portal Srećna Republika vam otkriva 10 rečenica zbog kojih će svaki muškarac prevrnuti očima od muke!

1. Dramatična najava razgovora

Ako muškarcu kažete “Moramo da pričamo”, njima je ta rečenica kao najava smaka sveta. Koliko god tema bila bezazlena, od ostavljanja mokrog peškira na krevetu do smeća koje nisu izbacili, na sam pomen te rečenice oni se nakostreše i zauzmu odbrambeni stav. Umesto ovakve pompezne najave, samo im recite sve otvoreno.

2. “Ma, on mi je samo drug!”

Ukoliko mu stalno govorite o Marku iz kanca, koji je smešan ili koji stalno kasni na posao i ako mu to ime spominjete iz dana u dan, njemu će to biti sumnjivo. Iako možda to ne pokazuju uvek, muškarci umeju da budu i nesigurni i ljubomorni. Čak i ako je svestan da je to vaš kolega ili drug, narogušiće se ako iznova spominjete nekog tamo muškarca i zapitaće se zašto se to dešava i što je baš taj čovek vama toliko značajan.

3. Tračarenje o dešavanjima u krevetu

“Lovačke priče” su više muški domen, dok žene sa drugaricama vole da zalaze u detalje. U “ONE” detalje, veličina, trajanje, maštovitost, nedostatak spretnosti. Vole i da upoređuju iskustva i da traže savete. Muškarcima krene para na uši kada čuju ovo, jer nisu baš radi da se njihovo seksualno umeće analizira i komentariše uz trač partiju. Osim ako nije dobio čistu desetku.

4. Generalizacija svega

Ukoliko čuju rečenice tipa “Svi muškarci varaju” ili “Nijedan muškarac ne uzme usisivač da očisti kuću”, oni će prevrnuti očima toliko da ćete to moći i da čujete. Oni ne vole generalizacije bilo koje vrste, jer u takvim pričama oni uvek na kraju budu krivi za sve živo na svetu.

5. “Šmrc, šmrc… Pa ti mene više ne voliš!”

Bilo da se radi o PMS-u ili o nečemu sitnom što joj je u tom trenutku zasmetalo, kada vide prvu naznaku suza i čuju “Ti mene više ne voliš!”, muškarci dožive nervni slom. Oni su više ljudi od dela, a manje od reči. Obratite pažnju na njihove postupke, oni će vam reći koliko mu značite. Ili mu otvoreno stavite do znanja da bi vam značilo kada bi vam češće upućivao nežne reči pune ljubavi.

6. Zvocanje kada treba da odu na pivo sa ortacima

“Opet ideš na fudbal sa Perom, Mikom, Žikom? To ti je već drugi put u mesec dana! Posle idete na pivo? Strašno! Jel imaju oni devojke da sa njma provode vreme?”

Ovo bi ukratko bio sažetak jednog muškog razgovora iz pakla! Žene muška okupljanja i druženja doživljavaju kao priliku da ih partner prevari, zamišljaju da sa drugovima rade ko zna šta. Muškarcima je vreme sa prijateljima dragoceno i balansira im život, te će svaki negativan komentar na njihovo druženje shvatiti kao pretnju prijateljstvu koje traje godinama.

7. Dosije “Bivša”

One su kao poslovično čudovište iz Loh Nesa, ne znate sa sigurnošću da li će je i kada spomenuti, ali znate da je tu negde. Muškarci zato i ne vole da ih spominjete, niti oni sami to rade, jer znaju da je to argument koji možete koristiti protiv njih u svakoj svađi koja će, hteli oni to ili ne, uslediti. Ljubomora je gadna zverka, ne budite je!

8. Žena vs. Mama

Tema stara kao i sama civilizacija. Sukob žene ili devojke i svekrive … pardon, svekrve. Muškarcima je jako teško da balansiraju između dve jako važne ženske figure u svom životu. Na čiju god stranu da stanu, nekome će biti krivi.  Umesto da tračarite o konfliktu i pitate ga čime je ona zaslužila takav tretman, bolje se oboje bacite na pronalaženje rešenja za tu situaciju.

9. Prigovaranje da vam ne poklanjaju dovoljno pažnje

“Kada si mi poslednji put kupio cveće?” “Da li se sećaš lada smo poslednji put izašli negde na večeru?”

Ovakve pasivno-agresivne izjave im paraju uši. Nabacuju im osećaj krivice, a to je balast koji nijedan muškarac ne voli da nosi oko vrata. Umesto toga, recite im da bi bilo lepo kada biste izašli negde, dajte im konkretan predlog. Oni će to uraditi, čak i ako im u tom trenutku baš i nije do spremanja za grad.

10. Pretresanje prošlosti

Izvlačenje prethodnih svađa i grešaka iz arhive vaše veze je nešto po čemu su žene ozloglašene. Nismo najgore, nemojte da pomislite to, ali smo emotivnije i stvari koje nas povrede ne zaboravljamo baš tako lako. Pa ih nekada i iskoristimo kao gorivo za neku novu svađu. Vidite, muškarci to preziru. Kod njih su prošli sukobi zatrpani i ne žele da ih otkopavaju. Nemojte ni vi to da radite, ako ste prešli preko toga, samo nastavite dalje.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)