Ispovesti

POSLE 20 GODINA NE MOGU DA PODNESEM SVOG MUŽA! Da li samo da odem?

Priča jedne žene nezadovoljne u braku podstakla je mnoge na razmišljanje, a evo šta su joj odgovorili stručnjaci.

11.04.2022 16:30

POSLE 20 GODINA NE MOGU DA PODNESEM SVOG MUŽA! Da li samo da odem?
shutterstock.com

Tražeći odgovor od stručnjaka jedna žena se osvrnula na svoj trenutni život i rekla da nije zadovoljna. Kako je otkrila, udala se veoma rano, sa svega 17 godina, a njen suprug je tada imao 21. Njihova ljubav je bila jaka i intenzivna i u tom perodu je, tvrdi on, bila uverena da je to prava stvar. Sada imaju dvoje dece i po njenim rečima veoma neispunjen i dosadan život. Nakon premotavanja filma o prethodnih 20 godina, ona je otkrila da bi se rado vratila u to vreme jer joj je "bilo daleko lepše, zabavnije i srećnije".

- Moj posao nam je jedini izvor prihoda u kući, a najteže mi je i što smo prestali da se družimo s drugim ljudima jer je to postalo veliko opterećenje za naš budžet. Često mi je posao bekstvo od svega toga. Stvar je, međutim, pogoršala pandemija koronavirsa jer sam bila zatvorena kod kuće i primorana da radi posao odatle - istakla je nezadovoljna žena i dodala kako i dalje voli svog muža kao osobu, ali da ne može da ga podnese u partnerskom smislu. 

Suprug od mene očekuje da budem vezana za kuću i da ga služim, dok ja imam druge želje. Želim slobodu i ambiciozna sam - naglasila je ona. 

Kako je otkrila, u dubini duše je nesrećna i zato se obratila stručnjaku za savet kako da ponovo bude ispunjena i zadovoljna svojim životom. Takođe, pitala je i da li da napusti supruga ili možda da šansu njihovom odnosu. 

unplash

O problemima i nezadovoljstvu u vezi žena i muškarac treba da razgovaraju

- Ukoliko vas muž tera da živite život kakav ne želite, možda je vreme da razmislite o braku i pronađete način da se izvučete iz toga. Reč „poslušnost“ izašla je iz upotrebe i prevaziđena je, iako su prethodne generacije gradile bračne odnose na tom obrazcu - istakla je psihološkinja po imenu Filipa, koja je posavetovala očajnu ženu da treba da bude ambiciozna i društvena i da sledi svoje ciljeve kako bi u potpunosti bila srećna.

- Ljubav podrazumeva međusobno podržavanje i podsticanje na razvoj i ako to ide samo u jednom smeru i ako niste prioritet partneru, to znači da ste mučenik, a ne iskren i ravnopravan partner u odnosu. To znači da ne negujete pravu, zdravu ljubav - poručila je ona. 

Prema njenim rečima, svaka žena treba da definiše svoje potrebe i želje i da se zaljubi, pre svega u život, a zatim pokuša da tako bude srećna, a ne mučenik u braku.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)