Psihologija

DA LI NA OVIM NOGAMA VIDITE ULJE ILI BELU BOJU? Optička iluzija zaludela internet!

Da li vam se desilo da gledajući neku sliku ne možete odgonetnuti šta je na njoj, iako je na njoj sve jasno vidljivo? Jedna takva optička iluzija zaluđuje korisnike interneta već godinama.

10.04.2022 11:00

DA LI NA OVIM NOGAMA VIDITE ULJE ILI BELU BOJU? Optička iluzija zaludela internet!
printscreen/instagram.com

Optičke iluzije su sjajna stvar za treniranje moždanih vijuga, ali i izvor odlične zabave. Dok pojedine fotografije služe da procene vašu ličnost ili da pomognu u određivanju koju hemisferu mozga više koristite, druge testiraju vašu sposobnost da procenite, odnosno dešifrujete šta je stvarno, a šta nije.

Viralna slika na kojoj su u prvom planu ženske noge, zbunila je korisnike interneta širom sveta. Naime, na njoj se nalaze ženske noge za koje ne može tačno odrediti da li su nauljene i imaju sjaj ili je bela boja premazana preko njih. Iluziju je napravila Hanter Kalverhaus sasvim slučajno, ne očekujući takve reakcije nakon što je fotografiju objavila na Instagramu.

Devojka je objasnila da je prethodno radila domaći zadatak iz umetosti i da je četkicom bele boje prešla preko svojih nogu i nacrtala nasumične linije.

Kada je zapis objavila na Internetu nastala je debata. Mišljenja su bila podeljena jer su noge u prvi mah delovale kao da su premazane uljem, dok su drugi mislili da je u pitanju bela farba. Zaključuje se, dakle, da postoje osobe koje na fotografiji uopšte ne vide bele pruge. 

 

 

Slika je bila aktuelna 2016. kada je i prvi put objavljena i opet je postala viralna. Šta ste vi na prvi pogled uočili?

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)