Prirodni lekovi

Ne trošite više vreme na stajanje u redu za bolnicu i apoteku, STRES će vam rešiti OVA BILJKA!

Cvet jasmina ne samo što će vam ulepšati prostor, već će vas njegov miris smiriti, olakšati vam san i popraviti raspoloženje!

05.07.2022 16:00

Ne trošite više vreme na stajanje u redu za bolnicu i apoteku, STRES će vam rešiti OVA BILJKA!
Shutterstock

Vrele letnje noći nisu najbolji saveznik onih koji inače imaju lak san. Visoke temperature, znojenje, prevrtanje, komarci i nedostatak vazduha dodatno smetaju i onima koji su u stanju da zaspe za par sekundi. Anksioznost se neprestano povećava i nelagoda samo raste kod onih drugih koji nemaju toliko sreće.

Ukoliko ste čekali u redu kod lekara celu smenu da bi vam prepisao i najblaži sedativ koji više ne možete da kupite bez recepta, najzad možete da odmorite. Jedna biljka će vam poboljšati raspoloženje, ulepšati prostor, dan, a možda i ceo život!

Pixabay.com

Cvet jasmina za miran san

 

Cvet jasmina kao i njegovo eterično ulje drastično smanjuju stres, podižu raspoloženje i olakšavaju san. Pored toga vaš prostor će učiniti lepšim i povećati nivo kiseonika.

Naučnici su čak sproveli i opsežno istraživanje kako bi se uverili u blagodeti samoga cveta. Njihovo skeniranje mozga pokazalo je da miris jasmina pojačava efekat hemikalije koja ze zove GABA na nervnim ćelijama i tako pokreće odmor.

Pixabay.com

Uživajte u mirisu

 

Prema rečima profesora Hansa Hata, ovi rezultati objavljeni u časopisu Journal of Biological Chemistry mogu se smatrati dokazom naučne osnove za aromaterapiju. Naučnici su otkrili da je jasmin mnogo efikasniji od tableta za spavanje, lekova protiv anksioznosti i sedativa, jer je GABA efekat povećan za više od 5 puta.

Istraživanje je sprovedeno na miševima, kada je dokazanao da ih miris biljke jasmina i eteričnog ulja  značajno smiruje.

Ne trošite više svoje dragoceno vreme po bolnicama i apotekama, oplemenite svoj prostor biljkom jasmina i uživajte u njenim blagodetima.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Jaca

07.07.2022 16:38

Dudo sam imala probleme sa nesanicom,hvala za lep savet,probacemo, doduse meni su mnogo pomogle reishi kapsule,otklanjaju stres,podizu energiju a jako su dobre i za imunitet...