Prirodni lekovi

Ovi NAPICI brišu iz organizma jednog od glavnih uzročnika INFARKTA! Potrebna su vam samo dva sastojka!

Povišen holesterol je "tihi ubica" jer ne ispoljava simptome, a može da dovede do srčanog i moždanog udara pa je borba sa njim od višestruke važnosti.

31.05.2022 12:00

Ovi NAPICI brišu iz organizma jednog od glavnih uzročnika INFARKTA! Potrebna su vam samo dva sastojka!
shutterstock.com

Holesterol je sastojak koji se nalazi u hrani životinjskog porekla, kao i u našim ćelijama. On je potreban organizmu za normalno funkcionisanje, međutim, problem nastaje kada u telu dođe do njegovog povećanja.

U većini slučajeva visok holesterol je "tihi ubica" zato što ne ispoljava nikakve simptome pa ljudi nisu ni svesni problema dok im se stanje ne pogorša i dok ne dođe do srčanog ili moždanog udara.

Srećna republika vam donosi 2 recepta kako da se na potpuno prirodan način, pomoću napitka i čaja od karanfilića, rešite visokog holesterola. Priprema je jednostavna i traje svega nekoliko minuta, a efekti će biti još bolji i brži ukoliko ih kombinujete sa zdravom ishranom.

Pixabay.com

Karanfilić čuva srce

Karanfilić i voda

Za pripremu zdravog napitka potreban vam je karanfilić - aromatični začin koji se dobija sušenjem cvetnih štapića. Izuzetno je efikasan kod upale zuba ili desni, poboljšava varenje i pomaže kod sprečavanja zatvora. U borbi protiv povišenog holesterola karanfilić može da se koristi na 2 načina - kao napitak ili čaj.

Sastojci za napitak:

- 5 grama karanfilića

- 2 litra vode

Priprema:

Sipajte vodu u flašu i dodajte karanfilić. Promućkajte flašu nekoliko puta i ostavite je 3 dana u frižideru. Za snižavanje holesterola potrebno je da svakodnevno pijete 1dcl napitka, ali ne sve odjednom već više puta tokom dana. Terapija traje kad se popiju 2 ture napitka posle čega je obavezno napraviti pauzu od mesec dana.

Pixabay.com

Čaj podelite u 2 do 3 doze koje ćete popiti tokom dana

Čaj od karanfilića 

U šolju stavite 2 do 3 karanfilića, prelijte ga sa 2,5 dl ključale vode, poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga čaj procedite. Spremljenu količinu nemojte piti odjednom već je podelite na 2 do 3 doze i popijte tokom dana.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)