Prirodni lekovi

OVE NAMIRNICE SU PRIRODNI AFRODIZIJACI: Jedemo ih svakog dana, a nismo ni znali šta nam u stvari rade!

Kako biste spojili lepo i korisno uživajte zajedno sa partnerom u ovoj hrani, a rezultat njenog delovanja neće izostati.

16.03.2023 10:01

OVE NAMIRNICE SU PRIRODNI AFRODIZIJACI: Jedemo ih svakog dana, a nismo ni znali šta nam u stvari rade!
shutterstock.com

Usled stresa, neredovnog spavanja i brojnih obaveza svakome se desi da mu opadne libido u nekoj životnoj fazi. To nije razlog za očajanje. Želja za intimnim odnosima se lako ponovo može javiti uz malo truda. Naime, brojne su namirnice koje nam u tome mogu pomoći. 

Nije potrebno previše eksperimentisati i tražiti "magični napitak", većina od tih namirnica se već svakodnevno nalazi na našoj trpezi. Zbog sastojaka koje u sebi imaju one u nama bude želju za intimom, a da toga možda i nismo bili svesni. Samo je potrebno prepustiti se uživanju.

shutterstock.com

Hrana kao afrodizijak

Prirodni afrodizijaci:

Jaja - u sebi sadrže cink, koji je važan za potenciju, a nema ga u većoj količini u ostalim namirnicama koje se svakodnevno upotrebljavaju. Osim toga, žumance je poznato kao tradicionalni afrodizijak jer sadrži folnu kiselinu, vitamine B6 i B12, kao i važne faktore za oslobađanje histamina bez kog nema ni potencije ni orgazma. Jaja sadrže i dve esencijalne aminokiseline bitne za proizvodnju neurotransmitera (hemijske supstance u mozgu i nervnom sistemu). Jedna od njih, norepinefrin, deluje na se*sualno ponašanje.

Beli luk - kao sredstvo za poboljšanje potencije koristili su ga još i stari Egipćani jer podiže libido. Beli luk u sebi sadrži alicin, hemikaliju koja podstiče protok krvi u polne organe. Dakle, beli luk je jako efikasan kod prirodnog jačanja libida.

Čokolada - kraljica prirodnih afrodizijaka. Sadrži alkaloid teobromin koji je jako sličan kofeinu i feniletilaminu, odgovornom za osećaj zaljubljenosti. Ona, takođe, podstiče lučenje dopamina koji produžava trajanje orgazma. Stimuliše i izaziva euforiju.

Kakao - sadržii arginin, poznat i kao “prirodna vijagra”. Arginin je amino-kiselina koja stvara osećaj se*sualne uzbuđenosti, pojačava dotok krvi u polne organe i opušta mišiće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)