Prirodni lekovi

PRIRODNI NAPITAK UZ KOJI SE TOPE KILOGRAMI: Ključan je jedan sastojak koji se može naći na svakoj pijaci!

Jedan sastojak iz prirode najveći je saveznik vitke linije.

11.11.2022 18:01

PRIRODNI NAPITAK UZ KOJI SE TOPE KILOGRAMI: Ključan je jedan sastojak koji se može naći na svakoj pijaci!
Foto: Shutterstock

Sve više ljudi ima problema sa viškom kilograma. Brojne dijete sa interneta često nemaju efekta i kilogrami se najčešće ubrzo vraćaju uz nove, dodatne kilograme.

Međutim, postoji i mršavljenje bez dijete. U pitanju su vrlo efikasni prirodni napici za koje se veruje da lako skidaju salo bez propratnih negativnih efekata. Jedan od njih je i koren rena koji je poslednjih godina nepravedno zapostavljen u našoj ishrani iako je vrlo zdrav.

Pixabay.com

Ren je ljut zbog aktivnih supstanci koje imaju snažna antibakterijska svojstva

Ubrzava metabolizam 

Prema rečima stručnjaka koren rena je izuzetno zdrav, pročišćava sinuse i disajne puteve, ubrzava metabolizam, podstiče znojenje i izbacivanje viška tečnosti iz organizma...

Uz to, bogat je vitaminom C. U 100 g svežeg korena rena ima više od 100 miligrama C vitamina koji je neophodan za imunitet i pravilan rad organizma. Najčešće se koristi kao dodatak sosevima u jelima.

- Ren je ljut zbog aktivne supsatance alilizosulfocijanid koja nastaje razgradnjom sinigrina. Ona ima snažna antibakterijska svojstva. Nakon rendanja treba ga odmah upotrebiti jer kad stoji na vazduhu on potamni, a ukus mu se menja i umesto da bude ljut, on postaje gorak i neprijatan.U narodnoj medicini ren je veoma lekovita biljka. On je prirodni antibiotik, širi krvne sudove, olakšava disanje, zagreva telo, stimuliše imunitet, dobar kod anemije, bori se protiv parazita... Ipak, potrebno je naglasiti da osobe koje pate od čira na želucu, bubrežni bolesnici kao i deca do četvrte godine ne treba da jedu ren - objasnila je u svom blogu nutricionistkinja Jasna Vujičić.

Pixabay.com

Napitak se koristi dva puta dnevno po jedna kašika pre jela a tretman traje 3 nedelje 

Napitak za mršavljenje

Srećna republika vam poklanja recept za najmoćniji napitak za topljenje sala. Ren je ključan sastojak, pa osim što ćete uživati u gubitku viška kilograma on će blagotvorno uticati na kompletan organizam.

Ren se tokom cele godine može kupiti na pijaci samo vodite računa da je koren čvrst i bez oštećenja.

Sastojci:
- 125 grama svežeg rena
- 4 limuna
- 3 kašike meda
- 2 kađičice cimeta
- komad od 2 cm korena đumbira

Priprema:
Očistite ren i đumbir pa ih sameljite u blenderu. U ovu smesu dodajte isceđeni sok od limuna i ponovo promešati u blenderu. Potom dodajte med i cimet pa sve zajedno dobro izmiksajte da se smesa sjedini, pa ga sipajte u teglu. Dva puta dnevno pre jela pojedite jednu kašiku ovog sirupa. Tretman traje 3 nedelje posle ćega je neophodno napraviti pauzu od sedam dana pre novog konzumiranja ovog napitka.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)